Cup cakes παγωτού
Για τα cupcakes:
- 4 φέτες κέικ
- 1 λίτρο παγωτό στρατσιατέλλα
- 1 λίτρο παγωτό βανίλια
- λιωμένη κουβερτούρα.
Για την επικάλυψη-γλάσο:
- 3 ασπράδια
- 2 ¼ φλ. ζάχαρη
- 1 ½ κ.σ. μέλι
- 1 ½ κ.γλ.εκχύλισμα βανίλια
- ½ φλιτζ. κρύο νερό
- 1 πρέζα αλάτι.
- Ξεκινάμε φτιάχνοντας το γλάσο-επικάλυψη: Βάζουμε όλα τα υλικά, ασπράδια, ζάχαρη, νερό, αλάτι και μέλι σε μπολ σε μπεν μαρί, σε δυνατή φωτιά. Χτυπάμε συνεχώς σε δυνατή ταχύτητα για 6' - 7’ μέχρι να πήξει και να διπλασιαστεί το μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό. Το βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε.
- Φτιάχνουμε θήκες σοκολάτας σε φορμάκια μιας χρήσεως λιώνοντας την κουβερτούρα. Ρίχνουμε κουταλιές και περιστρέφουμε τα φορμάκια να πάει παντού η κουβερτούρα και να σχηματιστεί η θήκη παγωτού. Τις παγώνουμε στην κατάψυξη.
- Γεμίζουμε κάθε φορμάκι με λίγο κέικ και πολύ παγωτό. Γαρνίρουμε με την επικάλυψη και διατηρούμε στην κατάψυξη.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωνάκια παγωτού με πάτο για ευκολία μας! Πασπαλίζουμε με την τρούφα λίγο πριν σερβίρουμε.
Τα έφτιαξα σε χωνάκια, με δικό μου κέικ: Κέικ μούστου ή μουστόπιτα και παγωτό
Η συνταγή είναι από το "Πρωινό ΑΝΤ1"