Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Δαμάσκηνα κομπόστα σε βάζα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 04 Σεπτέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Μια όμορφη κομπόστα στην κουζίνα μας

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 3 κιλά δαμάσκηνα μαύρα.
  • 1 κιλό ζάχαρη,
  • 1 λεμόνι,
  • λίγα καρφάκια γαρύφαλλο .
  • Βάζα.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα δαμάσκηνα, τα χωρίζουμε στα 2 και βγάζουμε τα κουκούτσια. Τα ρίχνουμε σε νερό με λεμόνι .
  2. Βάζουμε σε βάζα 2 δάχτυλα νερό και γεμίζουμε με δαμάσκηνα σφιχτά όσο μπορούμε ,ρίχνουμε 2-3 καρφάκια γαρύφαλλο σε κάθε βάζο 1 και μισό φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι τον λαιμό του βάζου. Κλείνουμε τα βάζα και κουνάμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Σε μεγάλη και βαθειά κατσαρόλα βάζουμε ένα βετέξ ,τοποθετούμε τα βάζα και βάζουμε ανάμεσα πετσέτες κουζίνας για να μην χτυπάνε μεταξύ τους τα βάζα. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό ,μέχρι το λαιμό των βάζων.
  4. Ανοίγουμε την φωτιά και μετράμε 15 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός .
  5. Τα βγάζουμε με πετσέτα από την κατσαρόλα και τα κουνάμε ξανά προσεχτικά να διαλυθεί η ζάχαρη τα βάζουμε ανάποδα να κρυώσουν επάνω σε πετσέτα.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2012
Πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν εντός ή εκτός ψυγείου;
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2012
Η φίλη που μου έδωσε την συνταγή μου είπε ότι πολύ καιρό διατηρούνται εκτός ψυγείου ,αλλά όταν ανοίξουν θέλουν οπωσδήποτε ψυγείο!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2012
Επίσης θέλω να πω ότι τόσο βράσιμο κάνουμε για να έχουμε τα φρούτα τραγανά ,αν τα θέλουμε μαλακά βράζουμε λίγο παραπάνω!
Μεταφορά στην κορυφή