Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Διακοσμητικό Παντεσπάνι

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 29 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Κατάλληλο για τη διακόσμηση βάσης τούρτας  όλων των ειδών και για να κάνουμε ένα γεμιστό ρολό.

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 30 γρ βούτυρο,πολυ  μαλακό
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη Αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη σκόνη κακάο,
  • 1  ασπράδι

Για τη δεύτερη ζύμη:

  • 2 αυγά ολοκληρα
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 200 γρ αμυγδαλόπαστα θρυματισμενη
  • 3 ασπράδια αυγών,
  • 5 κουταλιές της σούπας, ζάχαρη
  • 50 γρ αλεύρι κοσκινισμενο
  • 2 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο καυτό
Οδηγίες



  1. Αναβουμε τον φουρνο στους 190 ° C για το πρώτο μίγμα βάζουμε σέ ένα μπόλ το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη,καί τό χτυπάμε  λίγο. κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε, ρίχνουμε στό μίγμα μέ τό βούτυρο τό ασπράδι καί το ανακατεμενο αλευρι με το κακαο   εναλλάξ με το ασπραδι. Ανακατευουμε μέχρι να εχουμε μια λια  κρεμα
  2. Αδειάστε το μείγμα σε ένα κορνέ με ένα λεπτό σωλήνα δηλαδη με μια μικρη τρύπα. το πιτσιλαμε επανω σε ένα ταψί με λαδόκολλα  τό βαζουμε στό ψυγείογια περίπου 1 ώρα
  3. Για το δεύτερο μίγμα κτυπάμε  τα αυγά ,καί τους κρόκους με την  θρυμματισμένη αμυγδαλόπαστα μέχρι να γηνη μια κρεμα αφρωτη.
  4.  Στη συνέχεια, χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να σφίξουν  σέ μαρέγκα, τα  ριχνουμε στο μιγμα, ριχνουμε το Αλεύρι κοσκινισμένο και τέλος, προσθέστε το καυτο βούτυρο.
  5.  Ριχνουμε την μάζα γρήγορα και ομοιόμορφα εοανω στις πινελιες με την ζυμι κακαο που εχουμε στο ψυγειο, απλωστε την παντου καλλα και προσεξτε να μην χαλασετε  απο κατω το σχεδιο
  6. Ψήνουμε στους 190 ° C στη μεσαία σχάρα για 12 λεπτά. μετά το ψήσιμο, πασπαλίζουμε ελαφρά με ζάχαρη,και το αναποδογυριζουμε επανω  σε ενα ταψί που εχουμε βαλη μια λαδοκολα.
  7. τραβαμε την λαδοκολα που ειναι επανω στο παντεσπανι και την ξαναγυριζουμε ετσι που να εχουμε τις πινελιες απο το εξω μερος
  8. το γεμηζουμε με κρεμα της αρεσκειας μας  και κανουμε ρολο, αν θελουμε να διακοσμισουμε τουρτες   κόψτε το παντεσπανι  σε 4-5 cm πλάτος σε λωριδες και καληψτε απο εξω τις τουρτες σας
  9. ειναι αρκετες για 2 τουρτες, αν θελετε μπορητε να τις βαλετε και  στην κατάψυξη και να τις μεταχειριστειτε  για αλλη φορα
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 31 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτό είναι στολίδι και όχι παντεσπάνι!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πάντα πρωτότυπες ιδέες μας φέρνεις Bianka!! Θεαματικότατον το Παντεσπάνι!!
Μεταφορά στην κορυφή