Donauwelle τα κύματα του Δούναβη
Τα κύματα του Δούναβη είναι ένα υπέροχο αφράτο κέικ-τούρτα που θα αγαπήσετε οι περισσότεροι.
Για το κέικ:
- 350 γρ. αλεύρι,
- 200 γρ. ζάχαρη,
- 250 γρ. βιτάμ,
- 5-6 αυγά,
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ(3 κ.γλ.),
- 100 ml.γάλα,
- 3 κ.σ. κακάο,
- 1 βαζάκι κομπόστα κεράσια καλά στραγγισμένα,
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ βύσσινο ή κεράσι, ενωμένο με το σιρόπι από τα κεράσια.
Για την κρέμα:
- 1 1/2 l. γάλα,
- 4 φακελάκια βανίλια πουτίγκας ή 4 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου Γιώτης για βράσιμο,
- 3-4 βανίλιες,
- 4-6 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε να είναι η κρέμα σας)
- 1 κ.σ. βιτάμ.
Για το γλάσο:
- 250 ml. κρέμα γάλακτος,
- 200 γρ, κουβερτούρα,
- 2 βανίλιες,
- 1 κ.σ. μέλι,
- χυμό από μισό λεμόνι.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη καλά, προσθέτουμε τα αυγά ένα, ένα με το γάλα.
- Ενώνουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες και το προσθέτουμε στο μίξερ, χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά μας.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 35 Νο και ρίχνουμε το μισό μείγμα. Στο υπόλοιπο ρίχνουμε το κακάο, ανακατεύουμε να πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα, το ρίχνουμε απάνω στο λευκό μείγμα-κέικ. Απάνω σκορπίζουμε όλα τα κεράσια, αφού τα έχουμε στραγγίξει και κρατήσει το σιρόπι τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 λεπτά, δοκιμάζοντας πάντα με οδοντογλυφίδα ή μαχαιράκι αν είναι έτοιμο.
- Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε στο καυτό κεικ το σιρόπι με το λικέρ ή κονιάκ, αφήνουμε να απορροφήσει και να κρυώσει πολύ καλά.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευή της, εγώ έβαλα άνθος αραβοσίτου. Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα μας πάνω στο κρύο κέικ, απλώνουμε να πάει παντού.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί μαζί με τις βανίλιες, σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτουμε το μέλι και τον χυμό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω από την κρέμα μας.
- Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε.
Μπορούμε να το φτιάξουμε σε στρογγυλό ταψί για τούρτα! Με φρέσκα κεράσια (στην εποχή τους) θα είναι θαύμα. Η συνταγή από εδώ
Χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκό.