Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2947-likermousmoylo.jpg
Λικέρ από μούσμουλα



Εκλεράκια

recipe image
Προστέθηκε απόLARA LO, Τετάρτη, 11 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Nόστιμα όσο και εμφανίσιμα!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

  • 1 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζ.γάλα ή νερό
  • λίγο αλάτι

ΚΡΕΜΑ:

  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 1\2 φλιτζ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 2 κσ κονιάκ

 ΓΛΑΣΟ:

  • 50 γρ κουβερτούρα
  • 2 κσ βούτυρο
  • 1 φλιτζ. άχνη
  • 2 κσ ζεστό νερό
Οδηγίες
  1. ΖΥΜΗ:Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό ή το γάλα μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.Προσθέτουμε το αλεύρι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.Αποσύρουμε,αφήνουμε να κρυώσει και μετά ρίχνουμε τα αυγά.Χτυπάμε με το μίξερ.
  2. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και πάνω σε αντικολλητικό χαρτί κάνουμε μπαστουνάκια,αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.Σβήνουμε το φούρνο και τα  αφήνουμε μέσα μέχρι να κρυώσουν.
  4. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και αναμειγνύουμε με το κονιάκ και την κρέμα ζαχαροπλαστικής,την οποία μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας ή να πάρουμε έτοιμη σε φακελάκι.
  5.  Όταν τα εκλέρ κρυώσουν,τα κόβουμε από πάνω και με ένα κουταλάκι ή με κορνέ γεμίζουμε το εσωτερικό τους με κρέμα.
  6. Αφήνουμε τα γεμισμένα εκλέρ στο ψυγείο και κάνουμε το γλάσο. Σε κατσαρολάκι,βάζουμε τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να έχουμε μια ρευστή σοκολατένια κρέμα. Παίρνουμε ένα ένα τα εκλέρ και βουτάμε το πάνω μέρος στο γλάσο.Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει και να σφίξει και μετά βάζουμε στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Για γλάσο,μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε λιωμένη με λίγο βούτυρο κουβερτούρα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011
Απίθανα είναι......μπράβο, Λάρα!!!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Από τα πιο αγαπημένα γλυκάκια μικρών και μεγάλων!!
Μεταφορά στην κορυφή