Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...


Εκμέκ κανταΐφι Βασιλόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2016
none
Περιγραφή

Έβαλα το νόμισμα της Βασιλόπιτας σε ένα υπέροχο γλύκισμα!

Συστατικά
  • 1 πακέτο καταίφι 1/2 κιλού.
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο λιωμένο.
  • Για γαρνίρισμα:
  • 250 γραμμάρια φυστίκια αιγινίτικα καθαρισμένα και κοπανισμένα.
  • Φρουί γλασσέ κερασάκια.
  • Για την σαντιγύ:
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος(500 γραμμάρια)χτυπημένη σε σαντιγύ με 4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη και άρωμα βανίλιας.
  • Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη,
  • 3 ποτήρια του νερού νερό.
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού, βράσιμο 5 λεπτά.
  • Για την πατισερί:
  • 3 και 1/2 ποτήρι γάλα,
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο,
  • 6 κουταλιές σούπας αλεύρι,
  • 4 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ,
  • 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη,
  • άρωμα βανίλιας,
  • άκόμη 1 ποτήρι γάλα,
  • 6 κρόκους αυγών.
Οδηγίες
  1. Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας,και ξάνουμε πολύ καλά το καταίφι να γίνει αφράτο,το στρώνουμε προσεκτικά στο ταψί να έχει παντού το ίδιο ύψος,ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσε.
  2. Μόλις το βγάλουμε το σιροπιάζουμε σταδιακά με το χλιαρό σιρόπι μας,δηλαδή σε 2 δόσεις με κουτάλι να πάει παντού στο γλυκό.
  3. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τα 3 και 1/2 ποτήρια νερού γάλα με 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο.
  4. Σε βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με το κόρν φλάουρ,προσθέτουμε το 1 και1/2 ποτήρι ζάχαρη,το άρωμα βανίλιας,προσθέτουμε σιγά-σιγά το ένα ποτήρι γάλα,ανακατεύουμε καλά να μην σβολιάσει.
  5. Χτυπάμε καλά τους 6 κρόκους ,και τους προσθέτουμε και αυτούς.Όλο μαζί το μείγμα το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα,(3και 1/2 ποτήρια)ανακατεύουμε συνεχώς σε σιγανή φωτιά και γρήγορα για να μην σβολιάσει,έως ότου πήξει.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη,μόλις κρυώσει ρίχνουμε το 1/5 της σαντιγύ και ανακατεύουμε καλά.
  7. Βάζουμε το νόμισμα στο καταίφι,στρώνουμε από πάνω την κρέμα πατισερί ,μετά την σαντιγύ,και στο τέλος το αιγινίτικο φυστίκι και τα κερασάκια μας!
Λίγα μυστικά ακόμα

Ωραιότατο γλυκό που φυσικά το σερβίρουμε όλο τον χρόνο και σε κάθε περίπτωση.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή