Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Εκμέκ κανταΐφι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 04 Ιούλιος 2015
none
Περιγραφή

Σιροπιαστό κανταΐφι με κρέμα !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το καταϊφι :

  • 400 γρ. φύλλο κανταϊφι,
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο ή βιτάμ,
  • 100 γρ. χοντροτριμμένη καρυδόψυχα,
  • 1 κ. γλ. κανέλα,
  • 1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο,
  • 2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά,
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη,

Σιρόπι:

  • 500 ml νερό,
  • 500 γρ. ζάχαρη (εγώ βάζω 350-400 γραμ.) ,
  • χυμό ενός λεμονιού.

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα,
  • 3/4 κούπας κορν φλάουρ,
  • 3/4 κούπας ζάχαρη,
  • 1 βανίλια.

Για την σαντιγί:

  • 400 ml κρέμα γάλακτος,
  • 4 κουταλιές σούπας άχνη
  • 4 κουταλιές σούπας τριμμένο φυστίκι ή κερασάκια γλασέ ή γλυκό κουταλιού.
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς. Ανακατεύουμε το καρύδι, την φρυγανιά, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο μαζί σε μπολ. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 Χ 40 εκ. περίπου. Xωρίζουμε καλά τις ίνες του κανταϊφιού και απλώνουμε τα 2/3 στο ταψί. Από πάνω σκορπίζουμε το μείγμα του καρυδιού. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Περιχύνουμε με το βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά να ροδίσει ελαφρά.
  2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να χλιαρύνει. Βγάζουμε το καταΐφι από το φούρνο, αφήνουμε να γίνει ζεστό προς χλιαρό και το περιχύνουμε με το σιρόπι,αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
  3. Για την κρέμα: Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα, με το κορν φλάουρ, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια. Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά, ανακατεύοντας που και που να μην κάνει κρούστα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το καταΐφι και την αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Σαντιγί: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί. Στολίζουμε το γλυκό μας και πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης ή διακοσμούμε με κερασάκια ή γλυκά. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

πηγή

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα με 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια για βράσιμο με το αντίστοιχο γάλα. Επίσης να χτυπήσουμε 1 κουτάκι καλά παγωμένο Morfat με άχνη και βανίλια για πιο σταθερή σαντιγί.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή