Ελιές στην άλμη
- 1 κιλό ελιές.
- 100 γραμμάρια αλάτι.
- 1 πλαστικό μπουκάλι του λίτρου, από κάποιο αναψυκτικό.
- 2 φέτες λεμόνι.
- Θρούμπι, η λίγη ρίγανη.
- Νερό.
- Πλένουμε πολύ καλά τις ελιές και τις βάζουμε στο καθαρό μπουκάλι. Προσθέτουμε το αλάτι, τις φέτες λεμονιού και την ρίγανη και νερό μέχρι το χείλος του μπουκαλιού.
- Κλείνουμε καλά το μπουκάλι , ανακινούμε λίγο να διαλυθεί το αλάτι και το ξεχνάμε σε σκιερό μέρος για 4-5 μήνες.
- Στο διάστημα αυτό καλό είναι να μην ανοίγουμε το μπουκάλι.
- Όταν περάσει το διάστημα αυτό ανοίγουμε και ελέγχουμε αν ξεπίκρισαν. Αν όχι τις αφήνουμε λίγο ακόμη.
- Βγάζουμε όσες θέλουμε να καταναλώσουμε και τις βάζουμε λίγες-λίγες στο λάδι.
Με αυτό τον τρόπο οι ελιές γίνονται τραγανές ,και κρατούν περισσότερο χρονικό διάστημα αρκεί να έχουμε υπομονή να περιμένουμε να γίνουν. Αν οι ελιές είναι μεγάλες και δεν χωρούν στο στόμιο του μπουκαλιού τις βάζουμε σε πλαστικό, η γυάλινο δοχείο.
Θα τις φτιάξω φέτος προσθέτοντας το λεμόνι.
μηπως εκανα κανενα λαθος δεν ξερω και μαλιστα της το ειπα .