Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Επιδόρπιο η Κρυμμένη Αγρότισσα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Ένα ωραίο επιδόρπιο δροσερό και γρήγορο.

Συστατικά

Για την κομπόστα μήλα

  •    800 γρ μήλα
  •    400 ml νερό
  •    2 κ σ ζαχαρη.
  •    1 φακελάκι κορν Φλάουερ με γευση βανιλια
  •    100 γρ σταφίδες
  •    1 βανιλια
  •    Χυμο απο ενα λεμόνι.
  •    Λιγο καλβαντος ποτό, αν έχουμε

Κροκαντ για τη γαρνιτούρα

  •    4 κ σ κουακερ.
  •    100 γρ αμύγδαλα φιλέτο
  •    2 κ γ βούτυρο.
  •    2 κ γ ζαχαρη
  •    1 κ γ κανέλα

Για τη σαντιγί

  •    400 ml κρέμα γάλακτος
  •    2 βανιλιες
  •    4 κ. σ. αχνη
  •    Ακόμα θελουμε για ντεκόρ:   Μαρμελαδα κόκκινη ο,τι έχουμε
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα μήλα ,τα κόβουμε σε κομματάκια, τα βάζουμε με το νερό να βράζουν.   Ρίχνουμε και τις σταφίδες αφήνουμε να βράζουν και να μαλακώνουν τα μήλα,
  2. Ανακατεύουμε λιγο το κορν Φλάουερ με 3 κ σ νερό,   το ρίχνουμε στα μήλα και τον χυμο λεμόνι.   Ρίχνουμε και το λικερ καλβαντος αν θελουμε και μια βανιλια.   Αφήνουμε να δέσει το κορν Φλάουερ με τα μήλα και αφήνουμε να κρυώσει πολυ καλα.
  3. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λειώσει , ρίχνουμε και την ζαχαρη.   Ρίχνουμε και το κουακερ και τα αλεσμένα αμύγδαλα.   Αφήνουμε να καραμελωσει , ανακατευοντας μέχρι να πάρουν ενα ωραία σκούρο χρωμα, ρίχνουμε και την κανέλα.   Βάζουμε το καραμελωμενο κουακερ σε ενα πιατο να κρυώσει.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγι με την αχνη και τις βανιλιες.
  5. Παιρνουμε ενα ωραία γυάλινο σκευος,   Βάζουμε απο το Μήλο κομπόστα ,βαζουμε τόσο όσο θελουμε εμείς,   βάζουμε σαντιγι και λιγο απο το κροκαντ κουακερ.   Ξανά το ίδιο ,τελειωνουμε με κομπόστα.   Γαρνιρουμε με σαντιγι , κροκαντ, και με μαρμελαδα κόκκινη.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θελουμε το σερβιρουμε σε ποτήρια

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή