Ερωτευμένα γλυκάκια

Τα γλυκάκια αυτά τα είχα φτιάξει για ένα νέο ζευγάρι φίλων που είναι πολύ ερωτευμένοι και γι’ αυτό τα ονόμασα "ερωτευμένα γλυκάκια". Σήμερα μοιράζομαι και με σας αυτή τη συνταγή και ελπίζω να σας αρέσουν και που ξέρετε; Μπορεί ο έρωτας να χτυπήσει και τη δική σας πόρτα.
-
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 ποτήρι σπορέλαιο
-
5 αυγά
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
2 βανίλιες
-
1 κούπα ασπρισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα
-
1 κούπα σταγόνες κουβερτούρα
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
-
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
-
2 ποτήρια ζάχαρη
Σιρόπι
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
-
1 ποτήρι νερό
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
Χτυπάμε όλα τα υλικά του κέικ και το βάζουμε σε μακρόστενο ταψί και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.
-
Βράζουμε για 10 λεπτά το σιρόπι και όταν ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το σιροπιάζουμε με το γλυκό κρύο και το σιρόπι ζεστό.
-
Κόβουμε σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια και τα διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα ή αμυγδαλόπαστα.
-
Μπορούμε αν θέλουμε να μη σιροπιάσουμε τα γλυκάκια μας.
-
Χωρίς σιρόπι διατηρούνται μια εβδομάδα εκτός ψυγείου.