Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

35-arakas1.jpg
Αρακάς με λεμόνι



Εύκολη χοιρινή τηγανιά

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 28 Νοέμβριος 2017
none
Περιγραφή

Νόστιμο,πικάντικο μεζεδάκι ! Συνταγή της Αργυρώς

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 κιλό χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γλ. ρίγανη(εγώ έβαλα θρούμπι που ταιριάζει πολύ στο χοιρινό )
  • αλάτι, πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 5-6΄, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4΄.
  2. Σβήνουμε με το τσίπουρο. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.
  4. Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6-7΄ ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της.
  5. Τη σερβίρουμε ζεστή.

Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή