Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Εύκολο εκμέκ κανταΐφι με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 30 Δεκέμβριος 2018
none
Περιγραφή

Το εκμέκ κανταΐφι είναι από τα πιο νόστιμα πολίτικα γλυκά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8 άτομα

Για τη βάση:
400 γρ. κανταΐφι
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. καρυδόψυχα χοντροτριμμένη
ή φιστίκια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα
1 φρυγανιά μικρή κοπανισμένη μαζί με τα αμύγδαλα
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι:
2 ½ φλ. νερό
1 ½ φλ. ζάχαρη
χυμό και φλούδα από 1 λεμόνι
ξυλάκι κανέλας
Για την κρέμα:
1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια
400 ml γάλα
Για το τέλος:
1 φακελάκι σαντιγί γκαρνί
το αντίστοιχο γάλα που γράφει το κουτί
καρυδόψυχα χοντροτριμμένη.

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη, φλούδα από το μισό λεμόνι και τον χυμό , την κανέλα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC και αφρατεύετε το κανταΐφι ξαίνοντας το με τα δυο χέρια. Απλώνετε σε ένα ταψάκι διαστάσεως 26εκ.
Ανακατεύουμε την καρυδόψυχα ή τα φιστίκια με τη ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίζουμε το κανταΐφι με το περισσότερο μείγμα.
Αφήνουμε το υπόλοιπο για τη διακόσμηση. *
Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι ξαίνοντας το .
Περιχύνουμε ομοιόμορφα το λιωμένο βούτυρο και βάζουμε το ταψάκι μας στο φούρνο.
Ψήνουμε 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Βγάζουμε το κανταΐφι από το φούρνο, αφήνουμε να γίνει ζεστό προς χλιαρό και το περιχύνουμε με το σιρόπι,αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και τη στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κανταΐφι.
Χτυπάμε και το γκαρνί με το αντίστοιχο γάλα σε σφιχτή σαντιγί και κάνουμε σχέδια στο γλυκό μας.
Τέλος πασπαλίζουμε με το μείγμα καρυδόψυχας που κρατήσαμε στην άκρη  και αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή