Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2262-tourtanaraida1.jpg
Τούρτα της νεράιδας



Εύκολο και δροσερό γλυκό

recipe image
Προστέθηκε απόLARA LO, Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
  • 1 κουτί εβαπορέ
  • 1\2 πακέτο σαβαγιάρ
  • 1 κουτί ζελέ φράουλας
  • άρωμα βανίλιας

ΣΙΡΟΠΙ:

  • 1\2 ποτήρι νερό
  • 1\2 ποτήρι ζάχαρη
  • φλούδα λεμονιού
Οδηγίες
  1. Ρίχνουμε το εβαπορέ σε ένα μπολ και το βάζουμε κατάψυξη.
  2. Φτιάχνουμε τον ένα φάκελο ζελέ αλλά μόνο με ένα ποτήρι ζεστό νερό. Όταν το ζελέ κρυώσει και αρχίσει να σταθεροποιείται, βγάζουμε το παγωμένο εβαπορέ και το σπάμε με ένα μαχαίρι ή πηρούνι .Χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το ζελέ μέχρι ν'αφρατέψει και να γίνει κρέμα και προσθέτουμε και τις βανίλιες.
  3. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και κάνουμε μια στρώση σε ένα τάπερ. Από πάνω ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Φτιάχνουμε το δεύτερο σακουλάκι ζελέ, όπως αναγράφεται στις οδηγίες .Όταν κρυώσει και πριν αρχίσει να πήζει, το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα σιγά-σιγά,με ένα κουτάλι.
  5. Ξαναβάζουμε ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει πριν το κόψουμε...
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορείτε να ρίξετε στο ζελέ ή στην κρέμα κομματάκια φρέσκιας φράουλας.
  • Επίσης ,μπορείτε να το φτιάξετε με οποιαδήποτε γεύση σας αρέσει και το ανάλογο φρούτο.
  • Να προσέξετε στον πρώτο φάκελο ζελέ που θα κάνετε να βάλετε μόνο το ένα ποτήρι νερό....
  • Αντί για σαβαγιάρ βάλτε φρυγανιά...γίνεται εξίσου νόστιμο. Μη σας πήξει το ζελέ που θα βαλετε από πάνω γιατί δε θα μπορείτε να το στρώσετε.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Είναι πολύ νόστιμο και δροσιστικό γλυκάκι,
αυτό είχα φτιάξει κι εγώ προχθές!!!Πολύ καλή επιλογή,μπράβο Λάρα!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2011
Τόσο εύκολο και εμφανίσιμο!!!!
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
δροσερο και επικαιρο αυτο το γλυκακι,τωρα που οι φραουλες ειναι στο φορτε τους ,θα το φτιαξω.μπραβο Λαρα!
Μεταφορά στην κορυφή