Εύκολο και δροσερό γλυκό
- 1 κουτί εβαπορέ
- 1\2 πακέτο σαβαγιάρ
- 1 κουτί ζελέ φράουλας
- άρωμα βανίλιας
ΣΙΡΟΠΙ:
- 1\2 ποτήρι νερό
- 1\2 ποτήρι ζάχαρη
- φλούδα λεμονιού
- Ρίχνουμε το εβαπορέ σε ένα μπολ και το βάζουμε κατάψυξη.
- Φτιάχνουμε τον ένα φάκελο ζελέ αλλά μόνο με ένα ποτήρι ζεστό νερό. Όταν το ζελέ κρυώσει και αρχίσει να σταθεροποιείται, βγάζουμε το παγωμένο εβαπορέ και το σπάμε με ένα μαχαίρι ή πηρούνι .Χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το ζελέ μέχρι ν'αφρατέψει και να γίνει κρέμα και προσθέτουμε και τις βανίλιες.
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και κάνουμε μια στρώση σε ένα τάπερ. Από πάνω ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο.
- Φτιάχνουμε το δεύτερο σακουλάκι ζελέ, όπως αναγράφεται στις οδηγίες .Όταν κρυώσει και πριν αρχίσει να πήζει, το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα σιγά-σιγά,με ένα κουτάλι.
- Ξαναβάζουμε ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει πριν το κόψουμε...
- Μπορείτε να ρίξετε στο ζελέ ή στην κρέμα κομματάκια φρέσκιας φράουλας.
- Επίσης ,μπορείτε να το φτιάξετε με οποιαδήποτε γεύση σας αρέσει και το ανάλογο φρούτο.
- Να προσέξετε στον πρώτο φάκελο ζελέ που θα κάνετε να βάλετε μόνο το ένα ποτήρι νερό....
- Αντί για σαβαγιάρ βάλτε φρυγανιά...γίνεται εξίσου νόστιμο. Μη σας πήξει το ζελέ που θα βαλετε από πάνω γιατί δε θα μπορείτε να το στρώσετε.
αυτό είχα φτιάξει κι εγώ προχθές!!!Πολύ καλή επιλογή,μπράβο Λάρα!!!!!