Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Eυωδιαστό Λικέρ Μανταρίνι

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Λικεράκι υπέροχο, μυρωδάτο, εύγευστο και πάνω από όλα χειροποίητο!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 6 μανταρίνια μυρωδάτα «Χιώτικα»
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λίτρο βότκα
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
Οδηγίες



  1. Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τα μανταρίνια. Με ένα καλαμάκι (για σουβλάκι) τρυπάμε γύρω γύρω βαθιά τα μανταρίνια.
  2. Τα ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μεγάλο δοχείο με καπάκι που σφραγίζει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τέλος τη βότκα. Σφραγίζουμε με το καπάκι, ανακινούμε καλά τη γυάλα και την αφήνουμε.
  3. Ανακινούμε τακτικά, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Σε 3-4 εβδομάδες το λικέρ μας είναι έτοιμο.
  4. Το σουρώνουμε,  πατάμε με τα χέρια μας και τα μανταρίνια γιατί έχουν κρατήσει αρκετή ποσότητα και γεμίζουμε τα μπουκάλια μας.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Επέλεξα τη βότκα ως αλκοόλ για να είναι πιο καθαρό το όμορφο χρώμα του. Σίγουρα θα γίνεται εξίσου καλό και με τσίπουρο. Δεν χρειάζεται ήλιο, ζέστη, κλπ. Αφήνουμε απλά στον πάγκο μας και περιμένουμε ο χρόνος να κάνει το θαύμα του!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2011
Εκτός του ότι το μανταρίνι είναι το αγαπημένο μου, είναι και πανεύκολο. Μπράβο σου!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2011
Υπέροχο! και η παρουσίαση του πανέμορφη!
Σχόλιο από soulli , Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τώρα που είναι η εποχή τους είναι ότι πρέπει αυτό το λικεράκι!Πόλυ ωραία σνταγη και εύκολη!Εύγε...
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ ωραιο το λικερακι σου Μαργκο,μοσχομυριστο,σπιτικο,και με υλικα που υπαρχουν στο ντουλαπι μας!!
Μεταφορά στην κορυφή