Φάβα η...παρεξηγημένη !
-
1/2 κιλό φάβα
-
3-4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-
1 φλ. τσαγιού λάδι
-
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
-
1-2 λεμόνια
-
Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
-
Καθαρίζουμε την φάβα και την πλένουμε πολύ καλά.
-
Την βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1 1/2 λίτρο νερό.
-
Μόλις αρχίζει να βράζει την ξαφρίζουμε καλά.
-
Στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι ,το κρεμμύδι και μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
-
Μετά από 45 λεπτά περίπου θα έχει χυλώσει.
-
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο κάρυ (προαιρετικά) και τον χυμό από 1-2 λεμόνια.
-
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και σβήνουμε την θερμοκρασία.
-
Σερβίρουμε στο πιάτο και από πάνω βάζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό και λίγο ωμό λάδι.
Λίγο πριν σβήσω το μάτι της κουζίνας, πολτοποιώ την φάβα και γίνεται σαν πουρές.
Φωτογραφία από την Ηλιάννα.