Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1951-taramosalataasprh11.jpg
΄Ασπρη ταραμοσαλάτα



Far breton aux pruneaux, γαλλικό γλύκισμα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2013
none
Περιγραφή

Παραδοσιακό γαλλικό γλυκό σαν ανάλαφρο κέικ με δαμάσκηνα ή σταφίδες.

Συστατικά
  • 600 γάλα φρέσκο
  • 100 γρ βούτυρο
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 170 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ αποξηραμένα δαμάσκηνα μουλιαμενα σε 4 κ. σ. ρουμι, αν θελουμε βάζουμε σταφιδες αντί για δαμάσκηνα
  • 1 βανίλια
  • 1 πρεζα αλάτι
  • βούτυρο και αλευρι για την φόρμα η για τα φορμάκια μαφινς
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 C Κελσίου.   Βουτυρώνουμε πολυ καλα και αλευρώνουμε ένα πυρεξ περίπου 30χ30 εκατοστων ή μπορουμε να το ψήσουμε και σε φόρμα 26αρα ( Οχι αυτή με το στεφάνι, δεν κάνει ) ή σε φορμάκια των μάφινς.
  2. Βάζουμε το γάλα με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στην φωτιά να ζεσταθεί, ώστε να λιώσει το βούτυρο.
  3. Σε μια λεκανη χτυπαμε ελαφρα με το μιξερ την ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια.   Ανακατευουμε λιγο και ριχνουμε το κοσκινισμενο αλευρι και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα με το βουτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να εχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, χωρίς σβόλους.
  4. Απλώνουμε μεσα στο πυρεξ τις σταφιδες η τα δαμασκηνα, το ίδιο κάνουμε και αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα μάφινς.   Περιχύνουμε με το μείγμα.
  5. Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 150 C Κελσίου, αναλογα τον φούρνο σας.   Αν κάνουμε μαφινς τα Ψήνουμε στους 175 βαθμους για 25 λεπτα περίπου.
  6. Αφήνουμε να κρυωσει.   Σερβίρεται πασπαλισμεμο με αχνη και αν θελουμε και κανέλα
  7. Τρώγεται ζεστό ή κρύο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή