Φιλέτα Αρνίσια μέ σάλτσα κάρυ
Μαρινάρισμα
- 6 αρνίσια φιλέτα
- 4 κουταλιές καλό ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1 \ 2 κ.γ ρίγανη
- 1 | 2 κ.γ δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο γιά τήν σάλτσα
- 4 κ,σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ Βούτυρο
- 3 σκ. σκόρδο
- 2 κ, σ κονιάκ
- 1 μικρό κόκινο κρεμμυδάκι
- 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
- 300 ml ζωμό κοτόπουλου
- 200 ml λευκό κρασί.
- 1\2 κούπα κρέμα γάλακτος,
- αλάτι, πιπέρι,
- 1 κ.σ κάρυ Και 1 πρέζα ζάχαρη
- Βάζουμε από τό βράδυ τά φιλέτα νά μαριναριστούν στήν μαρινάδα.
- Τηγανίζουμε τά φιλέτα αρνιών στό ελαιόλαδο μέ τίς 3 σκ σκόρδου καί τά 2 κλωναράκια δεντρολίβανο για μόνο 2 λεπτά
- Τραβάμε από την φωτιά, ρίχνουμε 2 κ σ κονιάκ και τίς κρατάμε ζεστές στό τηγάνι πού τίς εχουμε τηγανίσει καί σκεπάζουμε μέ ένα αλουμινόχαρτο
- Ζεσταίνετε το βούτυρο και Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες κομμένα.
- Ρίχνουμε τό κάρυ και, στη συνέχεια, προστίθενται 200 ml λευκό κρασί.
- Ρίξτε 300 ml ζωμό κοτόπουλου και βράζουμε τήν σάλτσα νά μειωθεί κατά το ήμισυ.
- Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, προσθέτετε ,αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
- Σερβίρουμε αμέσως