Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και κρασί
- 2 στήθη κοτόπουλου,
- 1/2 φλ. βιτάμ ή λάδι,
- 1 φλ. μανιτάρια σε φέτες,
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί,
- 250 ml.ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου,
- 1/2 φλ. αλεύρι,
- αλατοπίπερο,
- θυμάρι ή ρίγανη.
- Πλένουμε, σκουπίζουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μικρά-λεπτά φιλετάκια.
- Τα σκουπίζουμε καλά να μην υπάρχουν υγρά,τα αλευρώνουμε.
- Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το βιτάμ να ζεσταθεί ή το λάδι, σοτάρουμε τα φιλετάκια μας και από τις δυο πλευρές να ροδίσουν, προσθέτουμε και τα μανιτάρια, αφήνουμε λίγα λεπτά(2-3) και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φιλέτα και να δέσει η σάλτσα μας,περίπου 15-20 λεπτά.
- Συνοδεύουμε τα φιλετάκια μας με ρύζι, μακαρονάκι ή ψητά λαχανικά.
Το φαγητό γίνεται και με φιλετάκια μοσχαρίσια!