Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Φιλέτο γαλοπούλας με μέλι, κρασί και μουστάρδα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμη , τρυφερή και εμφανίσιμη η γαλοπούλα μας με αυτόν τον τρόπο φτιαγμένη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4-6 άτομα
  • 1 κιλό φιλέτο από στήθος γαλοπούλας (συνήθως το κάθε φιλέτο έχει αυτό το βάρος)
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 2 καρότα σε μικρά κυβάκια
  • 2 πατάτες σε μικρά κυβάκια
  • 6 κ.σ. Λάδι
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το λάδι. Αλατίζουμε το φιλέτο της γαλοπούλας και το αλείφουμε με το παραπάνω μείγμα.
  2. Σε μπολ βάζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα αλατίζουμε, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. λάδι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά. Τα Βάζουμε τριγύρω από το κρέας στο ταψί, ρίχνουμε το κρασί και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 30 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις, άλλα 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρέας. Σε αυτή τη διάρκεια περιχύνουμε μερικές φορές τη γαλοπούλα μας με το ζουμάκι της.

  4. Βγάζουμε τη γαλοπούλα από το φούρνο και την σκεπάζουμε για κανένα 10 λεπτο με το αλουμινόχαρτο και μετά την κόβουμε. Τα λαχανικά μπορούμε να ψήσουμε λίγο ακόμα, αν δεν έχουν ψηθεί.
  5. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε φέτες, γαρνίρουμε με τις πατάτες, και τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί ή βάζουμε χώρια τη σάλτσα μας.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη γαλοπούλα την ελέγχουμε προς το τέλος του ψησίματος αν όντως έχει ψηθεί ως εξής. Μπήγουμε ελεφρά τη λάμα του μαχαιριού στο κέντρο της γαλοπούλας στο επάνω μέρος, και αν το υγρό που θα βγει είναι λευκό, τότε είναι ψημένη.

Δεν ψήνουμε περισσότερο από αυτό το χρόνο που γράφω, γιατί η γαλοπούλα θα σκληρύνει και θα χάσει την υγρασία της και τη νοστιμιά της.

Αν το φιλέτο είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο προσαρμόστε το χρόνο ψησίματος όχι όμως κατά πολύ.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι γαρνιτούρα θέλουμε.

Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2013
μπραβο σας κυρια μου!!!!ακρως εντυπωσιακη και ..γιορτινη μπορω να πω,σιγουρα νοστιμοτατη!
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τα σκουφια ξεχασα να προσθεσω
Μεταφορά στην κορυφή