Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Φιλέτο γαλοπούλας με μέλι, κρασί και μουστάρδα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμη , τρυφερή και εμφανίσιμη η γαλοπούλα μας με αυτόν τον τρόπο φτιαγμένη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4-6 άτομα
  • 1 κιλό φιλέτο από στήθος γαλοπούλας (συνήθως το κάθε φιλέτο έχει αυτό το βάρος)
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 2 καρότα σε μικρά κυβάκια
  • 2 πατάτες σε μικρά κυβάκια
  • 6 κ.σ. Λάδι
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το λάδι. Αλατίζουμε το φιλέτο της γαλοπούλας και το αλείφουμε με το παραπάνω μείγμα.
  2. Σε μπολ βάζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα αλατίζουμε, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. λάδι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά. Τα Βάζουμε τριγύρω από το κρέας στο ταψί, ρίχνουμε το κρασί και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 30 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις, άλλα 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρέας. Σε αυτή τη διάρκεια περιχύνουμε μερικές φορές τη γαλοπούλα μας με το ζουμάκι της.

  4. Βγάζουμε τη γαλοπούλα από το φούρνο και την σκεπάζουμε για κανένα 10 λεπτο με το αλουμινόχαρτο και μετά την κόβουμε. Τα λαχανικά μπορούμε να ψήσουμε λίγο ακόμα, αν δεν έχουν ψηθεί.
  5. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε φέτες, γαρνίρουμε με τις πατάτες, και τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί ή βάζουμε χώρια τη σάλτσα μας.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη γαλοπούλα την ελέγχουμε προς το τέλος του ψησίματος αν όντως έχει ψηθεί ως εξής. Μπήγουμε ελεφρά τη λάμα του μαχαιριού στο κέντρο της γαλοπούλας στο επάνω μέρος, και αν το υγρό που θα βγει είναι λευκό, τότε είναι ψημένη.

Δεν ψήνουμε περισσότερο από αυτό το χρόνο που γράφω, γιατί η γαλοπούλα θα σκληρύνει και θα χάσει την υγρασία της και τη νοστιμιά της.

Αν το φιλέτο είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο προσαρμόστε το χρόνο ψησίματος όχι όμως κατά πολύ.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι γαρνιτούρα θέλουμε.

Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2013
μπραβο σας κυρια μου!!!!ακρως εντυπωσιακη και ..γιορτινη μπορω να πω,σιγουρα νοστιμοτατη!
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τα σκουφια ξεχασα να προσθεσω
Μεταφορά στην κορυφή