Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Φρυγανιά ζακυνθινή

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό ταψιού που μοιάζει με ένα ελαφρύ εκμέκ και μάλιστα με πολλές παραλλαγές

Συστατικά

 

  • 1 πακέτο φρυγανιές (για ένα μέτριο πυρέξ) και όσες πάρει
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια
  • Αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα ή καρύδια
  • Λίγη κανέλα τριμμένη για το τέλος

Για σιρόπι

  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλα
  • Λίγα γαρύφαλλα
  • Φλούδα λεμονιού

Γιια την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 6 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
  • 5 κ.σ. κορν φλάου
  • 2 βανίλιες
Οδηγίες

 

1η εκδοχή

  1. Την κρέμα τη φτιάχνω ως εξής:
  2. Ζεσταίνω τα ¾ του γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
  3. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύω το κορν φλάου και τη βανίλια.
  4. Μόλις το γάλα βράσει, προσθέτω το μείγμα κορν φλάου και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.

2η εκδοχή

Φτιάχνω μια κρέμα ζαχαροπλαστικής

3η εκδοχή

  1. Χρησιμοποιώ 1,5 φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσίτου γιώτης αυτή που θέλει βράσιμο.
  2. Φτιάχνω την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει το φακελάκι πάνω.

  1. Σε κατσαρόλα βράζω για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι.
  2. Στο μέτριο πυρέξ κάτω βάζω τις φρυγανιές χωρίς να αφήνω κενά.
  3. Επάνω ρίχνω το ζεστό σιρόπι και αφήνω να απορροφηθεί από τις φρυγανιές.
  4. Μετά βάζω την κρέμα (όποια από τις 3 εκδοχές θέλετε) και αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  5. Προσθέτω την σαντιγύ και τέλος τα αμύγδαλα ή καρύδια.
  6. Στο σερβίρισμα προσθέτω και κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Τη ζάχαρη τη ρυθμίζετε ανάλογα με τα γούστα σας.
  • Μπορεί να γίνει και πιο ελαφριά αν βάλουμε γάλα με χαμηλά λιπαρά και φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.
  • Επίσης μπορεί να γίνει και 2 στρώσεις, αλλά εγώ προτιμώ την μονή.
Σχόλια
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Κυριακή, 23 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
5 σκουφάκια για το πολύ ωραίο και δροσερό αυτό γλυκό!!!
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 05 Σεπτέμβριος 2010
Η φωτογραφία από τη Βησαρία που έφτιαξε τη συνταγή.
Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 07 Σεπτέμβριος 2010
H φωτογραφία από τη Βianka που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 07 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
παρα πολυ καλη συνταγη γρηγορη και ευκολη
ευχαριστω Ηλιαννα
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 30 Οκτώβριος 2010
Πολύ καλή συνταγή! την έκανα και πέτυχε εντελώς!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 30 Οκτώβριος 2010
Με δύο στρώσεις φρυγανιάς την έκανα και ντεκόρ απο το γλυκό μου το σταφύλι!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 30 Οκτώβριος 2010
H φωτογραφία από την Ειρήνη που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 21 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικό γλύκισμα, εύκολο, γρήγορο, εξαιρετικά δροσερό και ό,τι καλύτερο για επιδόρπιο!

Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή