Γαλακτομπούρεκο με ελαιόλαδο
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό για γλυκά.
- 1 κιλό γάλα.
- 200 γραμμάρια ζάχαρη.
- 90 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό.
- 3 αυγά, άρωμα βανίλιας.
- Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων.
Για το σιρόπι
- 1 κιλό ζάχαρη.
- 600 γραμμάρια νερό.
- Χυμό 1/2 λεμονιού.
- Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι ,την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα.
- Ζεσταίνουμε το γάλα με την βανίλια. Λίγο πριν βράσει το γάλα προσθέτουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα μεγάλο πυρέξ. Διπλώνουμε το κάθε φύλλο στα δύο. Αλείφουμε με λάδι το χωρίζουμε σε 3 λωρίδες βάζουμε σε κάθε λωρίδα από μια κ.σ.κρέμα και το τυλίγουμε σαν σαρμαδάκι.
- Τα βάζουμε όρθια στο ταψί όχι πολύ σφιχτά. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και το ψήνουμε 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς ,όσο να ροδίσει καλά.
- Βράζουμε το σιρόπι με τα υλικά που είπαμε για 5-6 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ρίχνουμε το κρύο παχύρρευστο σιρόπι στο καυτό γαλακτομπούρεκο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Στην εκπομπή Σεφ στον αέρα η κυρία Κασσιανή έκανε αυτό το γλυκό ,εγώ το επανέλαβα και σας το παρουσιάζω.