Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γαλακτομπούρεκο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 30 Ιούνιος 2013
none
Περιγραφή

Ένα αφράτο γαλακτομπούρεκο από τον Β. Καλίδη.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1&1/2 λίτρο γάλα.
  • 1 πακέτο λεπτό φύλλο.
  • 200 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο.
  • 1&1/2 κούπα ζάχαρη.
  • 1 κούπα σιμιγδάλι.
  • 2 βανίλιες (άρωμα)
  • 4 αυγά.
  • Ξύσμα 1/2 λεμονιού.

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες ζάχαρη,
  • 2 κούπες νερό.
  • χυμό από 1/2 λεμόνι.
  • Γαρύφαλλα.
Οδηγίες
  1. Βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια και γρήγορα να μην μας κολλήσει. Όταν πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά, το ξύσμα και τις βανίλιες. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη σκεπασμένη με πετσέτα.
  2. Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά και προσθέτουμε το λεμόνι.Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα αφήνοντας να εξέχουν έξω από το ταψί. Βάζουμε και ολόκληρα μερικά μέσα στο ταψί μας, βουτυρώνοντας τα ελαφρά. Στρώνουμε την κρέμα να πάει παντού στο ίδιο πάχος,και αρχίζουμε να σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξέχουν διπλώνοντας τα μέσα στο ταψί σαν τρίγωνα. Κλείνουμε δηλαδή την κρέμα σε ένα φάκελο.
  4. Όταν τελειώσουν αυτά στρώνουμε βουτυρώνοντας και ότι άλλα φύλλα έχουμε υπόλοιπα. Τα σπρώχνουμε γύρω -γύρω προς τα κάτω με το πινέλο. Αλοίφουε με το λιωμένο βούτυρο και χαράζουμε πολύ ελαφρά ,όχι ώς την κρέμα. Μπήγουμε από ένα γαρύφαλλο στο κάθε κομμάτι.
  5. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου 45 λεπτά και σιροπιάζουμε το ζεστό γαλακτομπούρεκο με το κρύο σιρόπι σιγά -σιγά με μικρό κουτάλι να πάει παντού το σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και μετά κόβουμε το γλυκό μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Άλλες συνταγές για γαλακτομπούρεκο στο σαίτ

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή