Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4550-mpakalarokeftedes.jpg
Μπακαλιαροκεφτέδες



Γαλατόπιτα η παράξενη

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια ασυνήθιστη συνταγή για γαλατόπιτα και πολύ νόστιμη!

Συστατικά
  •     8 κροκους
  •     8 ασπραδια σε μαρεγκα
  •     9 κ.σ. Αλευρι η ανθος αραβοσιτου βανιλια απο αυτη που την βραζουμε
  •     3 βανιλιες κάψουλες
  •     150 γρ . βουτυρο
  •     1 κουπα ζαχαρη η και λιγο παρα πανω
  •     1 λιτρο γαλα φρεσκο με ολα τα λιπαρα του αν θελετε
  •     Ξυσμα απο 1 λεμονι
  •     βουτυρο και αρκερο τριμμενο παξιμαδι για το ταψι του φουρνου
  •     ζαχαρη αχνη για το πασπάλισμα και κανελα
  •     1 βανιλια για το πασπαλισμα
  •     1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες
  1.  Αναβουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους.
  2.  Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη και ριχνουμε τους κροκους και τα χτυπαμε καλα εως να αφρισουν.  Ριχνουμε τις βανιλιες, το ξυσμα λεμονι,  το αλευρι, το μπέικιν και το γαλα.
  3.  Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα. Την πρσθετουμε σε δόσεις σιγα σιγα και ανακατευεουμε πολυ απαλα.
  4.  Παίρνουμε ενα βαθυ ταψι 40αρι και το βουτυρώνουμε και το πασπαλιζουμε με αρκετο παρα πολυ καλα με το τριμενο παξιμαδι.
  5.  Ριχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμους για 40 -45 λεπτα και μετα στους 90 βαθμους για αλλα 40 λεπτα.
  6.  Όταν ψηθεί και κρυώσει παρα πολυ καλα, το κοβουμε σε αρκετα μεγαλα κομματια, πασπαλιζουμε με κανελα και με μπολικη ζαχαρη αχνη μπερδεμενη με την βανιλια και το σερβιρουμε.
  7.  Αν θελουμε το σερβιρουμε και με φρεσκα φρουτα οπως Φραουλες

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Η μαρέγκα πρεπει να ειναι πολυ σφηχτη .Και οταν την βαλουμε στο μειγμα δεν πρεπει να την ανακατεψουμε τοσο πολυ και να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μείγμα ! πρεπει να φαινεται και να ειναι σε κομματακια ,σε μεγεθος φουντουκιου ! για να μείνει στην επιφάνεια και να δημιουργηθεί η επάνω στρώση που μοιάζει με κέικ. Και ταψί μέγεθος 40χ40

    Και κάτι άλλο Εσείς να βάλετε πιο πολύ ζάχαρη μέσα !! Εδώ δεν βάζουν πολύ ζάχαρη στα γλυκά τους Και όταν λέω 3 βανιλιες λέω μπουκαλάκια - κάψουλες.  Και να αφήσετε το γλυκό να κρυωσει πολύ καλά πριν το κόψετε σχεδόν 10 ώρες θα είναι καλά !

    Ο χρόνος του ψυσιματος είναι ανάλογα με την κουζίνα σας Εσείς να κοιταξετε να έχει η επιφάνεια ένα ωραίο χρυσοκαστανο χρωμα

    Πριν το ψήσιμο, ο χυλός είναι πολύ ρευστός, αλλά στο ψήσιμο πήζει και χωρίζεται σε 3 στρώσεις.
  • Στη μέση της βάσης φαίνεται η κρέμα βανιλιας και από πάνω το παντεσπάνι.
  •  Η κρεμα μοιαζει  λιγο με την Κρεμα μπρουλε- Creme Brulee

 

Σχόλια
Σχόλιο από Parliarita , Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote image
Bianka,πολυ πρωτοτυπη η συνταγη σου και ευκολη ,μπραβο ιδεα ,την βαζω στα αγαπημενα μου!!!!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2012
Πως χωρίζετε έτσι Μπιάνκα;;Πολύ ωραία φαίνεται,θα δοκιμαστεί σύντομα!!!!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ενδιαφέρουσα!!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 05 Αύγουστος 2013
Βασιλικη μου

Η μαρέγκα πρεπει να ειναι πολυ σφηχτη
Και οταν την βαλουμε στο μιγμα δεν πρεπει να την ανακατεψουμε τοσο πολυ και να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μίγμα !!!!
πρεπει να φαινεται και να ειναι σε κομματακια ,σε μεγεθος φουντουκιου
!!!!!για να μείνει στην επιφάνεια και να δημιουργηθεί η επάνω στρώση που μοιάζει με κέικ.
Και ταψί μέγεθος 40χ40
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 05 Αύγουστος 2013
Και κάτι άλλο
Εσείς να βάλετε πιο πολύ ζάχαρη μέσα !!
Εδώ δεν βάζουν πολύ ζάχαρη στα γλυκά τους
Και όταν λέω 5 βανιλιες λέω τα φακελάκια
Και να αφήσετε το γλυκό να κρυοσει πολύ καλά πριν το κόψετε σχεδόν 10 ώρες θα είναι καλά !
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 07 Αύγουστος 2013
Και όταν λέω να πασπαλισετε καλά το ταψί με παξιμάδια τρίμηνο ενοω,πολύ καλά έτσι που να μην φαίνεται ο πατος από το ταψί!!!!
Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι η πρώτη στρώσει από το γλυκο ,η πρώτη βάσει δηλαδή !!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 08 Αύγουστος 2013
Εγω που το έφτιαξα προχθές το εψησα σε ταψί 37χ25 ,
Μεταφορά στην κορυφή