Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γαλατοσταφιδόψωμα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Αφράτα και νόστιμα ψωμάκια με σταφίδες.

Συστατικά
  •    500 γρ αλεύρι
  •    100 γρ. ζαχαρη
  •    75 γρ βουτύρου
  •    1 αυγό
  •    1 ασπράδι
  •    150 ml γάλα
  •    1 κύβο μαγιά , φρέσκια μαγιά ( 42 γρ )
  •    200 γρ. σταφιδες
  •    1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε το γάλα .
  2. Βαζουμε τη μαγιά στο ζεστό γάλα και ανακατευουμε διαλυθεί,   βαζουμε όλα τα συστατικά σε λεκανη του μιξερ και με τον γάντζο και ζυμώνουμε καλά,   αφήνουμε σε ζεστο μερος περίπου 30 λεπτά να διπλασιαστεί η ζύμη .
  3. Στη συνέχεια και πάλι το ζυμώνουμε καλά ζύμη   και χωρίζουμε σε τεμάχια των 50 γρ το ενα . Από αυτά τα κομμάτια κανουμε μακροστενα ρολα περίπου 8 ποντους το ένα. Τα βαζουμε σε ένα ταψί που είναι στρωμένο με λαδόκολλα το ενα διπλα στο αλλο , αφήνουμε λιγο χωρο αναμεσα.
  4. Τα ρολα αυτα πρέπει να αγγίζουν το ενα με το άλλο, οταν φουσκωσουν,   αφηνουμε και πάλι για 20 λεπτά να φουσκωσουν.
  5. Στη συνέχεια αλείφουμε τα ρολά με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για 20 έως 25 λεπτά .

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από εδώ

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 23 Νοέμβριος 2013
Το αλεύρι ειναι για όλες τις χρήσεις ,αν έχετε και απο το σκληρό μπορείτε να βάλετε μισό μισό !!!
Σχόλιο από liberty london , Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2013
Αν έχουμε ξερή μαγιά πόσο βαζουμε;Αν δεν κάνω λάθος είναι μισή ποσότητα για την ξερή μαγια, διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2013
42 γρ φρεσκα μαγια εδω ειναι ενας κυβος.
και η ξερη εχει μεσα στο φακελακι 7 γρ = 25 γρ απο την φρεσκα
εδω αν βαλουμε ξερη μαγια θα χρειαστουμε 10 γρ περιπου
αν και τα ψωμακια γινονται πιο ωραια και αφροτα με την φρεσκα μαγια αλλα μια δοκιμη μπορουμε να την κανουμε
Μεταφορά στην κορυφή