Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Γαλατοσταφιδόψωμα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Αφράτα και νόστιμα ψωμάκια με σταφίδες.

Συστατικά
  •    500 γρ αλεύρι
  •    100 γρ. ζαχαρη
  •    75 γρ βουτύρου
  •    1 αυγό
  •    1 ασπράδι
  •    150 ml γάλα
  •    1 κύβο μαγιά , φρέσκια μαγιά ( 42 γρ )
  •    200 γρ. σταφιδες
  •    1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε το γάλα .
  2. Βαζουμε τη μαγιά στο ζεστό γάλα και ανακατευουμε διαλυθεί,   βαζουμε όλα τα συστατικά σε λεκανη του μιξερ και με τον γάντζο και ζυμώνουμε καλά,   αφήνουμε σε ζεστο μερος περίπου 30 λεπτά να διπλασιαστεί η ζύμη .
  3. Στη συνέχεια και πάλι το ζυμώνουμε καλά ζύμη   και χωρίζουμε σε τεμάχια των 50 γρ το ενα . Από αυτά τα κομμάτια κανουμε μακροστενα ρολα περίπου 8 ποντους το ένα. Τα βαζουμε σε ένα ταψί που είναι στρωμένο με λαδόκολλα το ενα διπλα στο αλλο , αφήνουμε λιγο χωρο αναμεσα.
  4. Τα ρολα αυτα πρέπει να αγγίζουν το ενα με το άλλο, οταν φουσκωσουν,   αφηνουμε και πάλι για 20 λεπτά να φουσκωσουν.
  5. Στη συνέχεια αλείφουμε τα ρολά με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για 20 έως 25 λεπτά .

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από εδώ

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 23 Νοέμβριος 2013
Το αλεύρι ειναι για όλες τις χρήσεις ,αν έχετε και απο το σκληρό μπορείτε να βάλετε μισό μισό !!!
Σχόλιο από liberty london , Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2013
Αν έχουμε ξερή μαγιά πόσο βαζουμε;Αν δεν κάνω λάθος είναι μισή ποσότητα για την ξερή μαγια, διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2013
42 γρ φρεσκα μαγια εδω ειναι ενας κυβος.
και η ξερη εχει μεσα στο φακελακι 7 γρ = 25 γρ απο την φρεσκα
εδω αν βαλουμε ξερη μαγια θα χρειαστουμε 10 γρ περιπου
αν και τα ψωμακια γινονται πιο ωραια και αφροτα με την φρεσκα μαγια αλλα μια δοκιμη μπορουμε να την κανουμε
Μεταφορά στην κορυφή