Γαλέος λεμονάτος με πιπεριές
Μια πολύ νόστιμη συνταγή για γαλέο ή οποιοδήποτε φρέσκο ή κατεψυγμένο ψάρι σε φιλέτο όπως γλώσσες,πέρκα ,μπακαλιάρο.
4 φέτες γαλέο ή φιλέτα γλώσσες
2 κ.σ. λάδι
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
πιπεριές σε μπαστουνάκια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
χυμό από 2 λεμόνια
λίγο ξύσμα λεμόνι
Πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αλατοπιπερώνουμε,τα βάζουμε σε πυρέξ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, χυμό και ξύσμα λεμονιού.
Μοιράζουμε το μείγμα πάνω στα φιλέτα μας και προσθέτουμε το σκόρδο,ρίγανη και πιπεριές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή βραστές Ή με ρύζι και σαλάτα εποχής .