Γαλέος με αρωματικά χόρτα
- 800ΓΡ.γαλέο σε φέτες,
- 1 ματσάκι πράσα ή κρεμμυδάκια φρέσκα,
- 1 μάτσο μάραθο ή άνηθο, (αν δεν μας αρέσει κανένα από αυτά βάζουμε μαϊντανό και σέλινο)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες,
- 1/4 λάχανο μικρό ή μισό μαρούλι,
- 2 φλ.λάδι,
- 1 φλ.αλεύρι,
- πιπέρι.
- Πλένομε, στραγγίζουμε τα φιλέτα γαλέου καλά σε χαρτί κουζίνας.
- Αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε στο λάδι.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα ή κρεμμυδάκια φρέσκα και τα ξερά, το λάχανο ή τα μαρούλια, προσθέτουμε τον μάραθο ή άνηθο, τις ντομάτες, ρίχνουμε 1φλ.νερό και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα χόρτα.
- Πριν ψηθούν τελείως με ένα κουτάλι κάνουμε χώρο ανάμεσα στα χόρτα και βάζουμε τον τηγανητό γαλέο
- Δεν ανακατεύουμε καθόλου, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και αφήνουμε 10' να σιγοψηθεί το φαγητό.
Μπορούμε να το φτιάξουμε και με μπακαλιάρο!!!