Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...


Γαλλικά Ψωμάκια

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 17 Ιούλιος 2019
none
Περιγραφή

Τρόπος να φτιάξουμε τραγανά, αφράτα και πεντανόστιμα ψωμάκια!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες

80 g νερό χλιαρό
120 γραμμάρια γάλα χλιαρό
4 γρ φρέσκια Μαγιά
6 γρ ζάχαρη
10 γρ αλάτι
300g αλεύρι τύπου 550
24 γραμμάρια βούτυρο για τη ζύμη
+ λίγο βούτυρο στην κορυφή

Οδηγίες

Διαλύστε τη Μαγιά στο μείγμα γάλακτος / νερού.
Αναμείξτε όλα τα στεγνά συστατικά ρίξετε και το μίγμα Μαγιάς
Ανακατέψτε όλα μαζί με μια σπάτουλα και στη συνέχεια ζυμώστε στην επιφάνεια εργασίας σε μια ομαλή ζύμη.
Μόλις η ζύμη είναι εύπλαστη ανοίγουμε λίγο σε χοντρό φύλλο και τοποθετήστε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ζυμώστε απαλά μέχρι να ενωθεί με την ζύμη.
Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήστε το με μια πετσέτα σκεπασμένο για περίπου 60 λεπτά να φουσκώσει.
Ζυμωνουμε ξανά ελαφρά και αφήστε τα για 60 λεπτά  παλι σκεπασμένο να φουσκώσει η ζύμη.
Ανοίγουμε την ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και διαιρέστε σε 8 μέρη με την κάρτα ζύμης (σαν αυτή που έχουμε για την πίτσα).
Πλάθουμε 8 μπαλάκια και τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνετε σκεπασμένα να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Βάζουμε στον πάτο του φούρνου ένα πιάτο με νερό να ζεσταθεί και αυτό. Όσο θα ψήνονται τα ψωμάκια θα το έχετε καί αυτό μεσα
Πασπαλιζουμε με λίγο αλεύρι και με ξυράφι κόψτε μια φορά κάθετα λίγο το πάνω μέρος  και βάλτε ένα μικρό κομμάτι κρύο βούτυρο στην κορυφή.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς περίπου 13- 15λεπτά ίσως και λίγο περισσότερο ώσπου να πάρουν ωραίο χρώμα .

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή