Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4110-anwmala.jpg
Ανώμαλα ή Βραχάκια



Γαρδουμπάκια

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Τρίτη, 06 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμα, πικάντικα και εορταστικά...

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 συκωταριά
  • 1 εντεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 1-2 λεμόνια
Οδηγίες

  1. Πλένουμε τα έντερα κάτω από τρεχούμενο νερό, επαναλαμβάνοντας 3-4 φορές.  Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να κόψουμε τα έντερα σε κομμάτια 30-40 εκ. πλένοντας αυτά τα κομμάτια ένα-ένα χωριστά.
  2. Πλένουμε τη συκωταριά και χωρίζουμε τα μέρη της, την καρδιά, τα πνευμόνια, τη σπλήνα, το συκώτι, τα γλυκάδια.
  3. Κόβουμε το κάθε μέρος σε κομμάτια (κατά μήκος) περίπου 10 εκ.
  4. Τοποθετούμε όλα τα τεμαχισμένα κομμάτια της συκωταριάς σε ένα μπολ.
  5. Πασπαλίζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  6. Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου στην λεπτή πλευρά του τρίφτη και τις ρίχνουμε κι αυτές στο μπολ.
  7. Ανακατεύουμε καλά όλα τα κομμάτια του μπολ με τα καρυκεύματα με τα χέρια μας να αναμιχθούν καλά.
  8. Παίρνουμε 2-3 κομμάτια διαφορετικού είδους, τα κρατάμε μαζί και με το έντερο τυλίγουμε σφιχτά, γύρω-γύρω στο κέντρο.
  9. Σταθεροποιούμε το τελείωμα του εντέρου, είτε δένοντας την άκρη του, είτε περνώντας την άκρη του ανάμεσα από το υπόλοιπο τυλιγμένο έντερο.



Τοποθετούμε τα γαρδουμπάκια σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 230ο C για περίπου 1 ώρα.
Σερβίρουμε με φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού.
Τα γαρδουμπάκια τρώγονται ζεστά.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 09 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πόσο τραγανά και λαχταριστά γίνονται έτσι! Υπέροχο μεζεδάκι και όχι μόνο για το Πάσχα!!!Επίσης κάπου είχα δει, για μεγαλύτερη ευκολία ότι τα περνούν σε καλαμάκι από σουβλάκι και μόλις τα τυλίξουν το αφαιρούν ή αν θέλουν το αφήνουν έτσι.
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 09 Απρίλιος 2010
Ναι Hlianna κι αυτό γίνεται. Ανάλογα πως το έχει συνηθίσει ο καθένας. Εμείς για παράδειγμα αυτό που περιγράφεις θα το λέγαμε κοκορετσάκι. Το γαρδουμπάκι που κάνουμε εμείς, είναι αυτό που μας έχει μάθει η γιαγιά μου, στο μέγεθος μπουκιάς και δεμένο με το εντεράκι του στη μέση μόνο. Σε αυτό το μέγεθος για περισσότερη ευκολία μπορούμε με μια οδοντογλυφίδα να πιάσουμε και να σταθεροποιήσουμε 3 κομματάκια (που θα περιέχουν απαραιτήτως γλυκάδι) και εκεί να τυλίξουμε και να δέσουμε το εντεράκι, αφαιρώντας μετά την οδοντογλυφίδα. Να προσθέσω επιπλέον ότι αν αφήσουμε τα κομμένα μας κομμάτια της συκωταριάς με τα μυρωδικά τους στο μπολ για μερικές ώρες να μαριναριστούν (ή από το βράδυ) γίνονται ακόμη πιο νόστιμα.
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 09 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Παρα πολυ ωραιος μεζες,μπορει επισης να ψηθει και μεσα σε κρασι,γινεται λουκουμι το ξερω εκ πειρας.Μπραβο,μπραβο!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 10 Νοέμβριος 2010
Πολυ καλά τα γαρδουμπάκια! θα τα κάνω ,και θα χρησιμοπιοήσω ξυλάκι απο σουβλάκι η οδοντογλυφίδα! επίσης τα αντεράκια θα τα σκίσω με μεγάλη βελόνα του πλεξίματος ,οπως κάνω στη μαγειρίτσα.Ετσι πλένονται καλλίτερα.
Μεταφορά στην κορυφή