Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3875-kezenkouxenlianasken.jpg
Käsekuchen με φρούτα



Γαρίδες και σολομός με βότκα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη σάλτσα για να συνοδεύσουμε το ρύζι μας. Μια πρόταση για μπουφέ ή τραπέζι για φίλους.

Συστατικά
  • Μερικές μέτριες γαρίδες καθαρισμένες όχι προβρασμένες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 1 κομμάτι 400 γραμμαρίων σολομό φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • 2 κ. γλ. Μουστάρδα
  • Μερικά μανιτάρια σε κύβους
  • 1 ποτηράκι του κρασιού βότκα
  • Μισή κούπα φρέσκια κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. εστραγκόν ξερό
  • Λίγο μαϊντανό ψιλ/νο
  • Αλάτι, πιπέρι

    Για το ρύζι
  • 2 κούπες ρύζι για πιλάφι
  • 4 κούπες νερό
  • Αλάτι
  • Σαφράν(προαιρ.)
  • 1 κούπα διάφορα λαχανικά κατεψυγμένα ή και κονσέρβας  όχι πατάτες βρασμένα ελαφρά και σοταρισμένα σε λίγο βούτυρο ή λάδι.
Οδηγίες



  1. Σε ένα τηγάνι  λιώνουμε το βούτυρο ή ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τις γαρίδες, το σολομό, το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ανακατεύουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
  2. Μόλις μαραίνονται τα μανιτάρια  τα σβήνουμε με τη βότκα και ρίχνουμε και το εστραγκόν.
  3. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ελαττωθούν τα υγρά τους και ρίχνουμε τη μουστάρδα και  κρέμα γάλακτος.
  4. Μόλις  δέσει η σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό.

Για το ρύζι με λαχανικά

  1. Βράζουμε το νερό που έχουμε ρίξει το αλάτι και τα κεφάλια από τις γαρίδες, καθώς και  λίγο λάδι ή βούτυρο στο νερό.
  2. Με σουρωτή κουτάλα αφαιρούμε τα κεφάλια των γαρίδων και ρίχνουμε το ρύζι. Το σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι περίπου 10 λεπτά και ρουφήξει όλο το νερό.
  3. Ανακατεύουμε το ρύζι να γίνει σπυρωτό και  προσθέτουμε τα ελαφρά σοταρισμένα μας λαχανικά.
  4. Σε φόρμα βάζουμε το ρύζι μας και στο κέντρο προσθέτουμε τη σάλτσα μας. Μπορείτε να τα σερβίρετε και σε ατομικά φορμάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Από τις καθαρισμένες γαρίδες αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι της πλάτης , χαράζοντας την πλάτη και βγάζοντας το με μια οδοντογλυφίδα.
  • Τα κεφάλια τα κρατάμε για να φτιάξουμε το βραστό μας ρύζι με τα λαχανικά.
  • Τα λαχανικά μπορεί να είναι καλαμπόκι , χρωματιστές ψιλ/νες, φασολάκια, μανιτάρια . αλλά όχι πατάτες. Υπάρχει και συσκευασία με κατεψυγμένα λαχνικά χωρίς πατάτες. Μπορείτε φυσικά να βάλετε φρέσκα λαχανικά σε κύβους που έχετε ζεματίσει και βουτυρώσει.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 28 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο πιάτο!! Φαντάζομαι τη γεύση και το άρωμά του...!!
Μεταφορά στην κορυφή