Γαρίδες, οι Αρωματικές
-
30 Γαρίδες
-
Ξύσμα από 2-3 λεμόνια
-
Χυμός από 1-2 ζουμερά λεμόνια
-
Θυμάρι φρέσκο (από γλαστράκι μας)
-
αλάτι
-
λεμόνι για σερβίρισμα
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος στο σώμα μόνο.
- Εγώ συνήθως διατηρώ το κεφάλι και την ουρίτσα.
- Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι στη ράχη της γαρίδας.
- Ξεπλένουμε πάλι με νερό και τις στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τις ανακατεύουμε με το χέρι μας να πάει παντού.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ξύσμα και το θυμάρι, κι ανακατεύουμε ξανά.
- Τοποθετούμε τις γαρίδες σε δοχείο σε στρώσεις.
- Στην πρώτη στρώση πασπαλίζουμε λίγο ξύσμα και λίγο θυμάρι ακόμη.
- Συνεχίζουμε κατ’ αυτό τον τρόπο σε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν οι γαρίδες.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για πάνω από 1 ώρα.
- Ανάβουμε την ηλεκτρική μας ψηστιέρα και τις ακουμπάμε επάνω.
- Ψήνουμε για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά ή περισσότερο, ανάλογα πόσο ζουμερές ή στεγνές τις επιθυμούμε.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε φρεσκοστυμμένο λεμόνι, αλατίζουμε και σερβίρουμε.
- Αν δεν θέλουμε αλάτι στο σερβίρισμα δεν πασπαλίζουμε καθόλου.
- Έτσι κι αλλιώς διατηρούν την αλμύρα τους από μόνες τους.
-
Κι επειδή εγώ τις ψήνω έξω στη βεράντα, εάν κάνετε το ίδιο, ένα είναι σίγουρο: Η γειτονιά θα μοσχοβολήσει και θα δείτε και θα ακούσετε κόσμο έξω να …..μυρίζει και να σχολιάζει !!