Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γαρίδες, οι Αρωματικές

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή
Πεντανόστιμος μεζές ή κυρίως γεύμα, για ουζάκι, μπυρίτσα, κρασάκι !!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 30 Γαρίδες
  • Ξύσμα από 2-3 λεμόνια
  • Χυμός από 1-2 ζουμερά λεμόνια
  • Θυμάρι φρέσκο (από γλαστράκι μας)
  • αλάτι
  • λεμόνι για σερβίρισμα
Οδηγίες



  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος στο σώμα μόνο.
  2. Εγώ συνήθως διατηρώ το κεφάλι και την ουρίτσα.
  3. Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι στη ράχη της γαρίδας.
  4. Ξεπλένουμε πάλι με νερό και τις στραγγίζουμε.
  5. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τις ανακατεύουμε με το χέρι μας να πάει παντού.
  6. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ξύσμα και το θυμάρι, κι ανακατεύουμε ξανά.
  7. Τοποθετούμε τις γαρίδες σε δοχείο σε στρώσεις.
  8. Στην πρώτη στρώση πασπαλίζουμε λίγο ξύσμα και λίγο θυμάρι ακόμη.
  9. Συνεχίζουμε κατ’ αυτό τον τρόπο σε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν οι γαρίδες.
  10. Τοποθετούμε στο ψυγείο για πάνω από 1 ώρα.
  11. Ανάβουμε την ηλεκτρική μας ψηστιέρα και τις ακουμπάμε επάνω.
  12. Ψήνουμε για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά ή περισσότερο, ανάλογα πόσο ζουμερές ή στεγνές τις επιθυμούμε.
  13. Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε φρεσκοστυμμένο  λεμόνι, αλατίζουμε και σερβίρουμε.
  14. Αν δεν θέλουμε αλάτι στο σερβίρισμα δεν πασπαλίζουμε καθόλου.
  15. Έτσι κι αλλιώς διατηρούν την αλμύρα τους από μόνες τους.

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Κι επειδή εγώ τις ψήνω έξω στη βεράντα, εάν κάνετε το ίδιο, ένα είναι σίγουρο: Η γειτονιά θα μοσχοβολήσει και θα δείτε και θα ακούσετε  κόσμο έξω να …..μυρίζει και να σχολιάζει !!
Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θυμαρι λεμονι θαλασσινο ,ο τελειος συνδυασμός!
Μεταφορά στην κορυφή