Γαύρος ριγανάτος
Αυτή την συνταγή την έκανε και την κάνει η γιαγιά μου, εγώ πρόσθεσα ένα υλικό παραπάνω μόνο. Είναι πολύ νόστιμη συνταγούλα για να ξεφεύγουμε λίγο από τα τηγανιτά ψάρια!
- 1 κιλό γαύρο
- 3 λεμόνια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (αυτό το υλικό πρόσθεσα εγώ)
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 φλυτζανάκι νερό
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το σκόρδο, βάζουμε λαδάκι σε ένα βαθύ τηγάνι .
- Βάζουμε το σκορδάκι, τον γαύρο και ανακατεύουμε απαλά μην τον λιώσουμ, ε μόλις αχνιστεί λίγο προσθέτουμε τα στυμμένα λεμόνια, αλάτι,πιπέρι,ρίγανη (σε ότι ποσότητα σας αρέσει)την μουστάρδα και τέλος το νεράκι ανακατεύουμε σιγά σιγά καλά.
- Αφήνουμε να δέσει η σαλτσούλα μας για λίγο και έτοιμο.
- Δεν θέλει πολύ ώρα ψήσιμο θα το δείτε με το μάτι γιαυτό δεν λέω και χρόνο. Μόνο μην το παραψήσετε γιατί θα διαλυθεί ο γαύρος.
- Επίσης μια άλλη παραλαγγή είναι τα ίδια υλικά πλην όμως το νερό,την μουστάρδα και τα λεμόνια. Στην θέση τους βάζουμε 2 ντοματούλες τριμένες και έτσι είναι πολύ ωραίο το φαγητό. Καλή επιτυχία!