Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



GÜL TATLISI, τα ανατολίτικα

recipe image
Προστέθηκε απόΝάνα, Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τούρκικα σιροπιαστά με καρύδι!

Συστατικά
  •     2 αβγά
  •     1φλ. γάλα ή γιαούρτι
  •     1/2φλ. λάδι
  •     1/2 φακελάκι μπέικιν
  •     1κ.σ. ξύδι
  •     1/2κ.γ. αλάτι
  •     Αλεύρι-όσο πάρει
  •     Νισεστέ και λάδι-για το άνοιγμα φύλλου

    Για το σιρόπι

  •     3φλ.νερό
  •     3φλ.ζάχαρη
  •     1κ.γ.χυμό λεμονιού

    Για τη γέμιση

1 1/2φλ.καρύδια ψιλοκομμένα

1κ.γ.κανέλλα

Οδηγίες

  1. Ανακατεύω με το μίξερ όλα τα υλικά ,εκτός το αλεύρι.Έπειτα προσθέτω σιγά-σιγά αλεύρι και ζυμώνω μια μαλακιά ζύμη.Αφήνω 10λ. να σταθεί.
  2. Εντωμεταξύ,βράζω το σιρόπι κι αφήνω να κρυώσει.
  3. Πλάθω 30 μπαλάκια και ανοίγω με τον πλάστη,πάνω σε νισεστέ πολύ λεπτά φύλλα.
  4. Αλείφω με λάδι, πασπαλίζω λίγη γέμιση και σπρώχνω το φύλλο προς το κέντρο από 4 μεριές.Κλείνω τα 4 φυλλαράκια που δημιουργήθηκαν το ένα πάνω στο άλλο και αναποδογυρίζω.
  5. Τα αραδιάζω σε 2 ταψιά και ψήνω στους 200β. περίπου 20 λεπτά,μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  6. Τα σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι!
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε και αλμυρή γέμιση,π.χ. τυρί,να τα αλείψετε με αβγό και να τα ψήσετε κανονικά!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 10 Δεκέμβριος 2011
Απίθανα είναι, αλλά δεν καταλαβαίνω πολύ καλά το δίπλωμα, χιαστί τα διπλώνουμε;
Σχόλιο από Νάνα , Σάββατο, 10 Δεκέμβριος 2011
Ηλιάννα,διπλώνεις ένα-ένα τα 4 φυλλαράκια προς το κέντρο.Ξεκινάς με το πρώτο και τα υπόλοιπα,το ένα πάνω στο άλλο.Γυρνώντας το ανάποδα μετά,έχεις 4 γωνίες τσαλακωτές.
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 11 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ωραια και η τεχνικη του τυλιγματος! απο γευση σιγουρα θα ειναι τρελα!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 11 Δεκέμβριος 2011
θα την μαθουμε την τεχνικη !!
Μπραβο Νανα μου !!θα ειναι πολυ νοστιμα!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετικά!!! Σε ευχαριστούμε Νάνα!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2011
Μπράβο Νάνα!!πολύ όμορφα φαίνονται!!
Σχόλιο από Parliarita , Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
Νανα,παρα πολυ ωραια και πρεπει να ειναι πολυ νοστιμα.Εχω μια απορια οταν ανοιγουμε το μπαλακι σε φυλλο ποση διαμετρο εχει περιπου?
Σχόλιο από Νάνα , Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011
Είναι όντως καταπληκτικά!Η διάμετρος από το φύλλο,είναι περίπου όσο ένα πιατάκι του γλυκού,ίσως λίγο μεγαλύτερο!
Σχόλιο από Parliarita , Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011
Ευχαριστω πολυ θα τα φτιαξω ωποσδηποτε. Καλες Γιορτες!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Νάνα , Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011
Καλές Γιορτές και σε εσένα!Και καλή επιτυχία...
Μεταφορά στην κορυφή