GÜL TATLISI, τα ανατολίτικα
- 2 αβγά
- 1φλ. γάλα ή γιαούρτι
- 1/2φλ. λάδι
- 1/2 φακελάκι μπέικιν
- 1κ.σ. ξύδι
- 1/2κ.γ. αλάτι
- Αλεύρι-όσο πάρει
- Νισεστέ και λάδι-για το άνοιγμα φύλλου
Για το σιρόπι
- 3φλ.νερό
- 3φλ.ζάχαρη
- 1κ.γ.χυμό λεμονιού
Για τη γέμιση
1 1/2φλ.καρύδια ψιλοκομμένα
1κ.γ.κανέλλα
- Ανακατεύω με το μίξερ όλα τα υλικά ,εκτός το αλεύρι.Έπειτα προσθέτω σιγά-σιγά αλεύρι και ζυμώνω μια μαλακιά ζύμη.Αφήνω 10λ. να σταθεί.
- Εντωμεταξύ,βράζω το σιρόπι κι αφήνω να κρυώσει.
- Πλάθω 30 μπαλάκια και ανοίγω με τον πλάστη,πάνω σε νισεστέ πολύ λεπτά φύλλα.
- Αλείφω με λάδι, πασπαλίζω λίγη γέμιση και σπρώχνω το φύλλο προς το κέντρο από 4 μεριές.Κλείνω τα 4 φυλλαράκια που δημιουργήθηκαν το ένα πάνω στο άλλο και αναποδογυρίζω.
- Τα αραδιάζω σε 2 ταψιά και ψήνω στους 200β. περίπου 20 λεπτά,μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Τα σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι!
Μπορείτε να βάλετε και αλμυρή γέμιση,π.χ. τυρί,να τα αλείψετε με αβγό και να τα ψήσετε κανονικά!
Μπραβο Νανα μου !!θα ειναι πολυ νοστιμα!