Γεμιστά κολοκυθάκια με λαχανικά
Νόστιμο,υγιεινό ,καλοκαιρινό φαγητό ! Τα κολοκύθια αυτή την εποχή άφθονα και πολύ γλυκά , λαχανικά και ρύζι τέλειος συνδυασμός!
6-8 στρογγυλά κολοκύθια ή μεγάλα και χοντρά
1 φλ. λάδι{το μισό θα το ρίξουμε στην γέμιση και το υπόλοιπο στο πυρέξ μας}
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
1 μεγάλη ντομάτα
1 πιπεριά
το εσωτερικό από 2 κολοκύθια
12-16 κ. σ. ρύζι νυχάκι
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
δυόσμο,μαϊντανό
1/2 φλ. ζεστό νερό.
Πλένουμε καλά ,αφαιρούμε το καπάκι από τα κολοκυθάκια μας, με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους και τα βάζουμε σε πυρέξ.
Βάζουμε στο multi κρεμμύδια,καρότα,
σκόρδο,ντομάτα,πιπεριά ,δυόσμο , μαϊντανό και το εσωτερικό των κολοκυθιών,τα χοντροκόβουμε
{προσοχή να μην πολτοποιήσουμε τελείως }.
Ξεπλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ ,προσθέτουμε και τα λαχανικά μας ,αλατοπίπερο,το μισό λάδι,ρίγανη ,ανακατεύουμε πολύ καλά την γέμιση και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει το ρύζι και να ενωθούν οι γεύσεις.
Γεμίζουμε τα κολοκύθια μας ,ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στο ταψί μας,λίγη ντομάτα,το ζεστό νερό και ανάμεσα λίγα από το εσωτερικό ,την ψύχα των κολοκυθιών{προαιρετικά},αλατοπιπερώνουμε ,πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε 1:30 ώρα περίπου ανάλογα το μέγεθος των κολοκυθιών μας στους 180 βαθμούς.
Γίνονται πολύ νόστιμα ,προσθέστε στην γέμιση τυράκι θα απογειωθεί η γεύση τους!