Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2758-galatopita.jpg
Γαλατόπιτα



Γερμανικά Brezel

recipe image
Προστέθηκε απόΝάνα, Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Παραδοσιακό γερμανικό, τρώγεται σαν ψωμάκι! Σκέτο ή με φρέσκο βούτυρο ακόμα καλύτερο! Ό,τι είναι για τους Έλληνες το σουσαμένιο κουλούρι ,είναι για τους Γερμανούς το μπρέτσελ!

Συστατικά
  • 500γρ. αλεύρι
  • 1 φρέσκια μαγιά,42γρ.
  • 50γρ. βούτυρο μαλακό
  • 250μλ. γάλα χλιαρό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 3κ.σ. μαγειρική σόδα για το τέλος
Οδηγίες
  1. Ανακατεύω στο χλιαρό γάλα τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνω για λίγο να σταθει.
  2. Προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά(εκτός της σόδας!) ζυμώνω κι αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος ,μέχρι να διπλασιαστεί .
  3. Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι, πλάθω 8-10 μπάλες ή φτιάχνω ότι σχήμα θέλω.
  4. Βράζω τη σόδα σε 1 λίτρο νερό και βουτάω για 30 δευτερόλεπτα το κάθε μπαλάκι με τρυπητή κουτάλα.
  5. Αραδιάζω σε ταψί και χαράζω με μαχαίρι (αν είναι στρογγυλά χαράζω σταυρωτά) και αφήνω σκεπασμένα ακόμη 20 λεπτά να φουσκώσουν.
  6. Τα αφήνω σκέτα ή βάζω από πάνω χοντρό αλάτι, σουσάμι ή τριμμένο κασέρι. Τα ψήνω στους 190 βαθμούς,20-25 λεπτά περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα

Για το παραδοσιακό σχήμα πλάθουμε λεπτά κορδόνια και πιάνοντας τις δυο άκρες, στριφογυρίζουμε και κλείνουμε σταυρωτά. Χαράζουμε ίσια το κάτω μέρος.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2011
Η σόδα πρέπει να παίζει σπουδαίο ρόλο, έτσι δεν είναι!!!!Ωραία συνταγή!
Σχόλιο από Νάνα , Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2011
Ηλιάννα,εάν δεν βουτηχτούν τα μπρέτσελ στη σόδα,δεν θα αποκτήσουν ούτε αυτό το χρώμα,ούτε τη γεύση που πρέπει να έχουν!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατα!!! Θα δοκιμαστούν σίγουρα!!
Μεταφορά στην κορυφή