Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2644-tzigerompourekakia.jpg
Τζιγερομπουρεκάκια



Γιαουρτόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα κέικ από το παρελθόν, αγαπημένο, μαμαδίστικο!

Συστατικά
  • 3, 5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • Μισό κ.γλ. σόδα
  • Μισό κ.γλ. αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Οδηγίες

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ , τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι αρχικά και στη συνέχεια τα χτυπάμε στο μίξερ στη μέτρια ταχύτητα για 4 λεπτά, ώστε το μείγμα μας να γίνει αφράτο.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά το ταψί μας Νο 35 ή 2 στρογγυλές φόρμες 24 αρες  με αποσπώμενο πάτο και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα.
  3. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου και αφού δοκιμάσουμε με την οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το κέικ μας, τότε το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί για λίγο. Στη συνέχεια το αφαιρούμε από το ταψί αναποδογυρίζοντάς το ή από τις φόρμες και το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα τελείως.
  4. Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να καλύψουμε το ταψί ή τις φόρμες με λαδόκολλα που θα κόψουμε σε διαστάσεις  μεγαλύτερες από αυτές του πάτου της φόρμας ή του ταψιού μας.

Καλύπτουμε το κέικ μας με μεμβράνη για να διατηρείται νωπό. Εκτός ψυγείου διατηρείται λίγες μέρες, μέσα στο ψυγείο διατηρείται 1 εβδομάδα. Στην κατάψυξη διατηρείται μήνες.

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 27 Αύγουστος 2011
'Οντως οι μάνες μας ήταν ευρηματικές στις κουζίνες τους αλλά γλυκό με σόλα πρώτη φορά βλέπω!όμορφο κατά τα άλλα! το ξέρω γιατί το κάνανε πολύ παλιότερα!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 27 Αύγουστος 2011
Τι εννοείς σόλα;
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 27 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλεια η γιαουρτόπιτα Ηλιάννα!!!εύκολη και πολύ εμφανίσημη ,μπράβο!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 27 Αύγουστος 2011
Είχες γράψει σόλα αντί σόδα και σε αστειεύτηκα! αλλά το διόρθωσες! τα λάθη για τους ανθρώπους είναι!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 27 Αύγουστος 2011
Ευχαριστώ, Βασιλική....και πανεύκολη.....
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 27 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια!! Μου αρέσει και το μέγεθος του σκεύους που χρησιμοποίησες. Βγάζει ωραία κομμάτια!!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 27 Αύγουστος 2011
Σε γενικές γραμμές δεν μου αρέσει το ταψί σαν σκεύος ψησίματος των γλυκών μου, προτιμώ τις φόρμες ή παρόμοια σκεύη, γιατί είναι πιο εμφανίσιμα.
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Δευτέρα, 28 Μάιος 2012
Είναι απίθανο!!!Απλό στην παρασκευή του,αφράτο και πολύ νόστιμο!!!Έγινε ανάρπαστο! Ευχαριστούμε Ηλιάνα για τη συνταγή!
Μεταφορά στην κορυφή