Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γίγαντες με σπανάκι και φέτα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2009
none
Περιγραφή Όσπρια με λαχανικά για καταπληκτικό συνδυασμό.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     500 γρ. γίγαντες
  •     500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και στραγγισμένο
  •     1 κουτί ντομάτα κονκασέ ή 1 κιλό φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  •     1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  •     1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •     2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  •     1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •     αλάτι
  •     πιπέρι
  •     λίγη ζάχαρη
  •     Τυρί φέτα(προαιρ.)
Οδηγίες



  1.     Μουσκεύουμε αποβραδίς τους γίγαντες σε αλατισμένο χλιαρό νερό, να φουσκώσουν καλά.
  2.     Την επομένη τους βράζουμε σε καθαρό αλατισμένο νερό περίπου 30 λεπτά να μισομαλακώσουν.
  3.     Σε κατσαρόλα βάζω το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο αρχικά και στη συνέχεια προσθέτω την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  4.     Κατόπιν ρίχνουμε τους γίγαντες με το μαϊντανό, διορθώνω το αλάτι και αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις.
  5.     Ρίχνουμε τους γίγαντες στο πυρέξ μας και τους ψήνουμε για ένα μισάωρο ακόμα. Στους 180ο.
  6.     Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι ωμό και καλά στραγγισμένο από το πλύσιμο. Ανακατεύουμε λίγο όλα τα υλικά και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό.
  7.     Ψήνουμε για λίγο ακόμα και προς το τέλος προσθέτουμε και κομμάτια φέτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Σε περίοδο νηστείας δε βάζουμε τη φέτα.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένο σπανάκι σε φύλλα από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ χωρίς να το ξεπαγώσουμε.
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 08 Νοέμβριος 2010
Πολύ καλό το βρίσκω! τα επόμενα φασόλια μου θα είναι αυτά!
Μεταφορά στην κορυφή