Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γίγαντες πλακί στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Οι γίγαντες μπορούν να γίνουν στην κατσαρόλα, αλλά μπορούν να γίνουν για μεγαλύτερη νοστιμιά στο φούρνο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό γίγαντες μουλιασμένοι σε αλατισμένο νερό αποβραδίς και στραγγισμένοι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2,3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλ / νο
  • 3,4 ντομάτες λιαστές ψιλ / νες
  • 1 κ. ντομάτες φρέσκιες ή 1 κουτί ντοματάκια κονσέρβα περασμένη στον τρίφτη
  • 2 φρέσκιες ντομάτες σε φέτες
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κούπα λάδι
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, λίγη ζάχαρη
  • ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου (προαιρ.)
Οδηγίες

Image and video hosting by TinyPic

  1. Βάζω και βράζω τους μουλιασμένους γίγαντες την επόμενη μέρα, σε μπόλικο νερό γύρω στη 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και τους στραγγίζω.
  2. Εν τω μεταξύ φτιάχνω τη σάλτσα.
  3. Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο και μόλις μαραθούν ρίχνω και την τριμμένη ντομάτα, τη λιαστή, τον πελτέ, το ζωμό, αλατοπίπερο και το αφήνω να βράσει κανένα 15 λεπτο.
  4. Στο τέλος ρίχνω και το μαϊντανό.
  5. Το μείγμα της σάλτσας πρέπει να είναι αραιό.
  6. Βάζω στο ταψί τους βρασμένους γίγαντες, τους περιχύνω με τη σάλτσα και τους ανακατεύω.
  7. Στην επιφάνεια τοποθετώ τις φέτες ντομάτας που αλατοπιπερώνω και ρίχνω πάνω τους λίγη ρίγανη και ελάχιστο λάδι.
  8. Συμπληρώνω νερό, αν χρειαστεί.
  9. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
  10. Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 11 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Tους έφτιαξα σήμερα και έγιναν πεντανόστιμοι,η φρέσκια ντομάτα κάνει τους γίγαντες ζουμερούς!!Μπράβο Ηλιάννα!!!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 12 Μάρτιος 2011
Η φωτογραφία από τη vasiliki ver που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Marimar , Κυριακή, 08 Σεπτέμβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Για γίγαντες που δεν είναι και το αγαπημένο μου πιάτο, άγγιξαν το 100% της γεύσης τους!!Ένα μεγάλο μπράβο στην μαγείρισσα!!! Εγώ πρόσθεσα πριν τοποθετήσω τις ροδέλες απο ντομάτα στο ταψί τριμένη φέτα!!!!!Ξετρελάθηκα και εγώ και το μπεμπέ που έχω μέσα μου!!!!Μας άρεσε!!! :D
Μεταφορά στην κορυφή