Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με καρότα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 29 Μάιος 2017
none
Περιγραφή

Μια πολύ ωραία συνταγή ,καλοκαιρινή με φρέσκια ντομάτα

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός ....{βάζω μόνο μοσχαρίσιο κιμά}
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλατοπίπερο
  • λίγο αλεύρι.
  • Για τη σάλτσα:
  • λάδι
  • 3 μέτρια καρότα σε κυβάκια ή φέτες
  • 4 φρέσκες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 4-5 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 4-5 μπαχάρια ολόκληρα
  • αλατοπίπερο.
Οδηγίες
  1. Για τα γιουβαρλάκια:
  2. Βάζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι , το ξεπλένουμε , το αφήνουμε να στραγγίξει .
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο είδη κιμά και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας για να ενωθούν.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το αυγό, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά,πλάθουμε γιουβαρλάκια, σε μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνουμε ελαφρά, και τα αφήνουμε σε πιατέλα.
  5. Για τη σάλτσα:
  6. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα καρότα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα ή τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους ή μισό φλ. νερό , τα γαρύφαλα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη , ανακατεύουμε. Μόλις το μείγμα πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 15 λεπτά.
  7. Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και βάζουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε δύο στρώσεις. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 30 - 45 λεπτά να χυλώσει η σάλτσα τους.
  8. Σερβίρουμε με τη νόστιμη σάλτσα τους και πατάτες τηγανητές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα δικά μου γιουβαρλάκια δεν τα αλεύρωσα και δεν τα αυγόκοψα όπως λέει η συνταγή ,λόγω διατροφής . Επίσης πρόσθεσα στη σάλτσα τα κοτσανάκια του μαϊντανού! Είναι πεντανόστιμα ! Η πηγή εδώ: http://dinanikolaou.gr/?p=821

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή