Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με καρότα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 29 Μάιος 2017
none
Περιγραφή

Μια πολύ ωραία συνταγή ,καλοκαιρινή με φρέσκια ντομάτα

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός ....{βάζω μόνο μοσχαρίσιο κιμά}
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλατοπίπερο
  • λίγο αλεύρι.
  • Για τη σάλτσα:
  • λάδι
  • 3 μέτρια καρότα σε κυβάκια ή φέτες
  • 4 φρέσκες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 4-5 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 4-5 μπαχάρια ολόκληρα
  • αλατοπίπερο.
Οδηγίες
  1. Για τα γιουβαρλάκια:
  2. Βάζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι , το ξεπλένουμε , το αφήνουμε να στραγγίξει .
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο είδη κιμά και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας για να ενωθούν.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το αυγό, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά,πλάθουμε γιουβαρλάκια, σε μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνουμε ελαφρά, και τα αφήνουμε σε πιατέλα.
  5. Για τη σάλτσα:
  6. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα καρότα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα ή τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους ή μισό φλ. νερό , τα γαρύφαλα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη , ανακατεύουμε. Μόλις το μείγμα πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 15 λεπτά.
  7. Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και βάζουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε δύο στρώσεις. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 30 - 45 λεπτά να χυλώσει η σάλτσα τους.
  8. Σερβίρουμε με τη νόστιμη σάλτσα τους και πατάτες τηγανητές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα δικά μου γιουβαρλάκια δεν τα αλεύρωσα και δεν τα αυγόκοψα όπως λέει η συνταγή ,λόγω διατροφής . Επίσης πρόσθεσα στη σάλτσα τα κοτσανάκια του μαϊντανού! Είναι πεντανόστιμα ! Η πηγή εδώ: http://dinanikolaou.gr/?p=821

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή