Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Γιουβαρλάκια με γιαούρτι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Εύκολο γρήγορο φαγητό με σάλτσα από γιαούρτι και λεμόνι από τον Λευτέρη Λαζάρου !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  • 600 γρ. ανάμεικτος μοσχαρίσιος, χοιρινός και αρνίσιος κιμάς(εγώ βάζω μόνο μοσχαρίσιο),
  • 200 γρ. ρύζι Καρολίνα,
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη ή το multi,
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό,
  • ψιλοκομμένο άνηθο,
  • 1 αβγό,
  • αλάτι-πιπέρι,
  • 1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά,
  • λίγο αλεύρι για να αλευρώσουμε τα γιουβαρλάκια,
  • 3 λίτρα ζωμός κότας ή νερό,
  • 250 ml ελαιόλαδο,
  • Χυμός από 1- 2 λεμόνια,
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι.
Οδηγίες
  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, κρεμμύδι και τα αρωματικά, ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το μισό λάδι, το αυγό, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνουμε σε ένα ταψί.
  2. Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ζωμό με το υπόλοιπο λάδι, αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε το ζωμό και ρίχνουμε σιγά σιγά τα γιουβαρλάκια μέσα,χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και βράζουμε για 45 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε το στραγγιστό γιαούρτι με το λεμόνι,με μια κουτάλα παίρνουμε ζουμάκι από την σούπα και ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Αφού έχουμε αραιώσει καλά το γιαούρτι περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια αποσύροντας την κατσαρόλα από τη φωτιά ανακατεύοντας ελαφριά ή κουνώντας λίγο την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ πρόσθεσα καρότα και πατάτες ,επίσης πάπρικα και στο γιαούρτι-λεμόνι. Αφήστε λίγο το φαγητό να "ξεκουραστεί" και να χυλώσει η σάλτσα πριν το σερβίρεται. Επίσης μειώστε λίγο το λάδι,εγώ ακολούθησα την συνταγή αλλά την επόμενη φορά σίγουρα θα βάλω λιγότερο!

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή