Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2250-pancake11.jpg
Πανκέικ



Γιουβαρλάκια στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Πολύ εύκολα, νόστιμα γιουβαρλάκια με κρέμα γάλακτος και τυρί στο φούρνο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4-6 άτομα
  •    1/2 κ. κιμά,
  •    1 μεγάλο κρεμμύδι,
  •    2 σκ. σκόρδο,
  •    3 μέτρια καρότα,
  •    μαϊντανό ψιλ/μένο,
  •    1/2 φλ. τσ. ρύζι,
  •    1 αυγό,
  •    2 κ.σ. αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη,
  •    1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ,
  •    1 κ.γλ. πάπρικα,
  •    πιπέρι μαύρο και αλάτι,
  •    1 1/2 litro νερό,
  •    1 κύβο κότας ή λαχανικών.

Σάλτσα:

  •    200 γρ. κρέμα γάλακτος,
  •    2 αυγά,
  •    100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή γκούντα.
Οδηγίες
  1. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το κρεμμύδι-καρότα-σκόρδο τριμμένα στο μούλτι, το αλεύρι ή φρυγανιά, το μπέικιν.   Ρίχνουμε το αυγό, αλατοπίπερο, πάπρικα, μαϊντανό και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά.   Τέλος προσθέτουμε και το ρύζι καλά πλυμένο και στραγγισμένο, ζυμώνουμε πολύ καλά.
  2. Βάζουμε το νερό σε φαρδιά κατσαρόλα να βράσει μαζί με τον κύβο και πλάθουμε μέτρια γιουβαρλάκια. Μόλις αρχίζει να βράζει το νερό ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και τα σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά.
  3. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε ταψί.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το τυρί και πιπέρι καλά, περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια, πασπαλίζουμε ακόμη λίγο τυράκι απάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά να ροδίσουν.
  5. Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής ή πατάτες βραστές ή τηγανιτές.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Στη συνταγή θα δείτε έχει σοτάρει το κρεμμύδι, εγώ δεν το σοτάρισα για να γίνει πιο ελαφρύ .

Το νερό που βράζουμε τα γιουβαρλάκια μπορούμε να το κρατήσουμε και να φτιάξουμε μια ωραιότατη σούπα.

Στην κρέμα μπορούμε και θα είναι πολύ νόστιμη, αν βάλουμε και λίγη πάπρικα.

Η συνταγή εδώ

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή