Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γιουβέτσι με κριθαράκι, κιμά και κρέμα τυριού στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 08 Μάιος 2014 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Εύκολο, γρήγορ και πολύ νόστιμο φαγητό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1/2 κιλό κιμά
  • μισή κούπα λάδι
  • μερικά μανιτάρια ψιλοκομμένα (προαιρ,)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 σκ σκόρδο στην πρέσα
  • μισή κούπα κρασί
  • 1 κουτί κονκασέ πολτοποιημένο στο μούλτι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 κανέλα ξύλο
  • ελάχιστο μπαχάρι
  • 1 /2 κιλό κριθαράκι χοντρό
  • 2 κούπες τυρί τριμμένο όπως παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι πιπέρι
  • μισό λίτρο γάλα
  • 3 κ.σ. κορν φλάου
  • 2 αυγά (προαιρ,)
  • λίγο μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
  1. Βράζουμε το κριθαράκι όχι τελείως , να "κρατάει", σουρώνουμε, ρίχνουμε λίγο βούτυρο ή λάδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε μισή κούπα τυρί τριμμένο και το αφήνουμε να περιμένει.
  2. Σοτάρω στο λάδι ή βούτυρο αρχικά τα μανιτάρια, το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσουν και ρίχνω τον κιμά και με τη βοήθεια του σύρματος " σπάζω " τον κιμά και τον σοτάρω για λίγη ώρα. Σβήνω με το κρασί και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτω την ντομάτα, τη ζάχαρη, την κανέλα, μπαχάρι, αλάτι , πιπέρι, πάπρικα και αφήνω να βράσει προσθέτοντας και λίγο ζεστό νερό για 10 λεπτά σκεπασμένος και σε μέτρια θερμοκρασία.
  3. Φτιάχνουμε την κρέμα τυριού βάζοντας στην κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί, αφού κρατήσουμε λίγο για να ανακατέψουμε το κορν φλάου. Όταν το γάλα ζεσταθεί , ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάου και ανακατεύουμε ζωηρά να μη μας κολλήσει. Προσθέτω λίγη ζάχαρη, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνω να πήξει. Αν μας γίνει η κρέμα αραιή, τότε ανακατεύουμε λίγο κορν φλάου σε 2-3 κ.σ. γάλα ή νερό και το προσθέτουμε στην κρέμα μας πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά και δούμε ότι ειναι αραιή, ανακατεύουμε ξανά μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, αν βάλουμε, και ανακατεύουμε ζωηρά. Ρίχνουμε και τη μια κούπα τυριού μέσα.
  4. Λαδώνω ένα μέτριο πυρέξ και ρίχνω το κριθαράκι με τον κιμά, ανακατεύω καλά και ισιώνω την επιφάνεια, ρίχνω μισή κούπα τυρί, την κρέμα και τέλος λίγο τυρί και λίγο βούτυρο.
  5. Ψήνω αρχικά στους 220ο για 15 λεπτά και μετά στους 200ο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνω να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρω.

Σχόλια
Σχόλιο από SORINA , Παρασκευή, 23 Μάιος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Παντα εχεις κατι καλο να προτεινεις ......σ ευχαριστω για αυτο
Μεταφορά στην κορυφή