Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Γκιουβέτσι Θαλασσινών

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 07 Σεπτέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Ένα πεντανόστιμο γκιουβέτσι με θαλασσινά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  • 1 κοφτή κουταλιά γλυκού ρίγανη.
  • Λίγο μπούκοβο.
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο.
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί.
  • 1 κονσέρβα του κιλού ντοματάκια ψιλοκομμένα.η ανάλογες φρέσκες ντομάτες.
  • 1/2 πακέτο χοντρό κριθαράκι.
  • 15 ελιές καλαμών ξεκουκουτσωμένες.
  • 1/2 κιλό φέτα τριμμένη.
  • 1 πακέτο με διάφορα θαλασσινά κατεψυγμένα.(μύδια ,καλαμάρια ,γαρίδες).
Οδηγίες
  1. Στο μισό ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, στην συνέχεια το σκόρδο , την ρίγανη και το μπούκοβο. Τα γυρίζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί , την ντομάτα , αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα σιγοβράζουμε περίπου 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και τα ψήνουμε όλα μαζί άλλα 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζουμε το κριθαράκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό να γίνει τρυφερό ,όχι λαπάς.Το στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το ζουμί του.
  3. Μεταφέρουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε την σάλτσα ,τις ελιές και το νερό που κρατήσαμε από το κριθαράκι. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα μέτριο πυρέξ ,πασπαλίζουμε με την μισή φέτα,ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα. Ψήνουμε περίπου 15 λεπτά ,η έως ότου να λιώσει η φέτα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια συνταγή της Ντάιαν Κόχυλα με μερικές αλλαγές δικές μου.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή