Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

384-piperopita111.jpg
Πιπερόπιτα



Γλυκό με κρέμα καραμελέ

recipe image
Προστέθηκε απόIva Ptolemaida, Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Εύκολη συνταγή για τούρτα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το παντεσπάνι:

  • 4 αυγά
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • βανίλια
  • 50 γρ.αλεύρι

για την κρέμα:

  • 1 κουτί γάλα ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
  • 1 βούτυρο
  • λίγη μαρμελάδα (αντί σιρόπι)
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τους 4 κρόκους με την άχνη και την βανίλια να αφρατέψει. Προσθέτουμε μαρέγκα από τα 4 ασπράδια και αλεύρι προσεκτικά. Απλώνουμε σε λαδόκολλα τη ζύμη και ψήνουμε γρήγορα με τον αέρα.
  2. Όταν έχει κρυώσει το παντεσπάνι, το κόβουμε σε 3 λωρίδες. Την κάθε λωρίδα βρέχουμε με ζεστή μαρμελάδα της αρεσκείας μας. (Την είχαμε βράσει για λίγο.) Μετά απλώνουμε την κρέμα καραμελέ και τοποθετούμε την επόμενη λωρίδα.
  3. Έτσι συνεχίζουμε το στρώσιμο και στο τέλος πασαλείβουμε όλο το γλυκό με την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα και στολίζουμε με σαντηγή ή με άλλο τρόπο.
  4. Κρέμα καραμελέ:   Βράζουμε για 2 ώρες μέσα στο νερό την κονσέρβα με το γάλα ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ (εγώ το βράζω για μια ώρα μέσα στην χύτρα, σε χαμηλό). Όταν η κονσέρβα έχει κρυώσει, την ανοίγουμε και το περιεχόμενο χτυπάμε στο μίξερ με 1 βούτυρο, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 29 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ίβα, μου αρέσει ο τρόπος που κάνεις το παντεσπάνι κι εγώ έτσι το κάνω και είναι πολύ πρακτικό! Δε χωρίζεις πάτους και φασαρίες. Είναι εύκολη!!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 29 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραια ιδεα μπραβο Ιβα!!!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2012
Ίβα ,γράφεις βούτυρο εννοείς ένα πακέτο η μια κουταλιά ,και το πακέτο πόσων γραμμαρίων να είναι;
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 31 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφο και εύκολο γλυκάκι Ιβα!!
Μεταφορά στην κορυφή