Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γλυκό ψωμάκι-μηλόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 11 Ιούνιος 2015
none
Περιγραφή

Εύκολο, νόστιμο και πολύ εμφανίσιμο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Υλικά για το ζυμαράκι:

  • 500 γρ. αλεύρι,
  • 1 φακελάκι μαγιά,
  • 250 ml. χλιαρό γάλα,
  • 60-80 γρ. άχνη,
  • 1 αυγό,
  • 60 ml.λάδι,
  • 1/2 . γλ. αλάτι.

Γέμιση:

  • 2 μέτρια μήλα σε λεπτές φέτες,
  • 3 κ. σ. καστανή ζάχαρη Ή κρυσταλλική,
  • 2 κ. γλ. κανέλα,
  • λίγες σταφίδες και καρύδια.
Οδηγίες
  1. Στο χλιαρό γάλα ρίχνουμε την άχνη και την μαγιά ,ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
  2. Σε μεγάλο μπολ-λεκάνη ρίχνουμε το μείγμα γάλα-μαγιά, το αυγό, λάδι,ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη-εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 1/2 ώρα να φουσκώσει.
  3. Σε ένα μπολάκι ενώνουμε την ζάχαρη με την κανέλα. Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  4. Ανοίγουμε το ζυμαράκι μας σε φύλλο και με ένα στρογγυλό κουπ πατ ή ποτήρι κρασιού κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια-πέταλα. Βάζουμε στο κέντρο κάθε ενός από 1/2 κ. γλ. από το μείγμα ζάχαρη-κανέλα (αν θέλουμε βάζουμε και σταφίδες) , διπλώνουμε στην μέση και έπειτα ενώνουμε τις δυο άκρες τους,τακτοποιούμε σε λαδωμένο ταψί κυκλικά με την ένωση προς τα μέσα πάντα!
  5. Στο κέντρο του ταψιού τώρα βάζουμε όλες τις φέτες μήλου ,πασπαλίζουμε με ζάχαρη , κανέλα,σταφίδες και καρύδια. Συνεχίζουμε να πάνω από τα μήλα να βάζουμε τα υπόλοιπα φυλλαράκια με τον ίδιο τρόπο που φτιάξαμε τα πρώτα τελειώνοντας με ένα στο κέντρο. Με ένα πινελάκι περνάμε όλα τα φυλλαράκια με λάδι και ξανά πασπαλίζουμε με ζάχαρη-κανέλα. Αφήνουμε 30 λεπτά σκεπασμένο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 30-40 λεπτά να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η καστανή ζάχαρη του πηγαίνει περισσότερο! Εμένα μου πήρε λίγο ακόμη αλεύρι (50 γρ. περίπου). Γίνεται και με αλμυρή γέμιση αντικαθιστώντας την κανέλα-ζάχαρη-σταφίδες με ,ζαμπόν-τυρί.

Παρόμοια συνταγή εδώ

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή