Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γλυκό ψωμάκι-μηλόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 11 Ιούνιος 2015
none
Περιγραφή

Εύκολο, νόστιμο και πολύ εμφανίσιμο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Υλικά για το ζυμαράκι:

  • 500 γρ. αλεύρι,
  • 1 φακελάκι μαγιά,
  • 250 ml. χλιαρό γάλα,
  • 60-80 γρ. άχνη,
  • 1 αυγό,
  • 60 ml.λάδι,
  • 1/2 . γλ. αλάτι.

Γέμιση:

  • 2 μέτρια μήλα σε λεπτές φέτες,
  • 3 κ. σ. καστανή ζάχαρη Ή κρυσταλλική,
  • 2 κ. γλ. κανέλα,
  • λίγες σταφίδες και καρύδια.
Οδηγίες
  1. Στο χλιαρό γάλα ρίχνουμε την άχνη και την μαγιά ,ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
  2. Σε μεγάλο μπολ-λεκάνη ρίχνουμε το μείγμα γάλα-μαγιά, το αυγό, λάδι,ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη-εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 1/2 ώρα να φουσκώσει.
  3. Σε ένα μπολάκι ενώνουμε την ζάχαρη με την κανέλα. Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  4. Ανοίγουμε το ζυμαράκι μας σε φύλλο και με ένα στρογγυλό κουπ πατ ή ποτήρι κρασιού κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια-πέταλα. Βάζουμε στο κέντρο κάθε ενός από 1/2 κ. γλ. από το μείγμα ζάχαρη-κανέλα (αν θέλουμε βάζουμε και σταφίδες) , διπλώνουμε στην μέση και έπειτα ενώνουμε τις δυο άκρες τους,τακτοποιούμε σε λαδωμένο ταψί κυκλικά με την ένωση προς τα μέσα πάντα!
  5. Στο κέντρο του ταψιού τώρα βάζουμε όλες τις φέτες μήλου ,πασπαλίζουμε με ζάχαρη , κανέλα,σταφίδες και καρύδια. Συνεχίζουμε να πάνω από τα μήλα να βάζουμε τα υπόλοιπα φυλλαράκια με τον ίδιο τρόπο που φτιάξαμε τα πρώτα τελειώνοντας με ένα στο κέντρο. Με ένα πινελάκι περνάμε όλα τα φυλλαράκια με λάδι και ξανά πασπαλίζουμε με ζάχαρη-κανέλα. Αφήνουμε 30 λεπτά σκεπασμένο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 30-40 λεπτά να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η καστανή ζάχαρη του πηγαίνει περισσότερο! Εμένα μου πήρε λίγο ακόμη αλεύρι (50 γρ. περίπου). Γίνεται και με αλμυρή γέμιση αντικαθιστώντας την κανέλα-ζάχαρη-σταφίδες με ,ζαμπόν-τυρί.

Παρόμοια συνταγή εδώ

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή