Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γλυκό ψυγείου με ζελέ και φρούτα

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα αρωματικό, δροσερό και γρήγορο γλυκό με υλικά που υπάρχουν στο ντουλάπι μας.

Συστατικά

 

  • 1 κομπόστα βερίκοκο ή ροδάκινο
  • Μπισκότα πτι-μπερ

Για το ζελέ:

  • 3 ποτήρια νερού νερό
  • 1 ποτήρι νερού σιρόπι από την κομπόστα
  • 2 συσκευασίες ζελέ Φράουλα

Για την κρέμα:

  • 6 ½ κούπες γάλα φρέσκο
  • 14 κοφτές κουτ. σ. Άνθος αραβοσίτου βανίλια Γιώτης
  • 12 κοφτές κουτ. σ. ζάχαρη
  • 1 δοχείο ψυγείου παραλληλόγραμμο με καπάκι
Οδηγίες

 

  • Σουρώνουμε καλά την κομπόστα από το υπόλοιπο σιρόπι και κρατάμε χωριστά το φρούτο από το σιρόπι.
  • Από το σιρόπι που κρατήσαμε ξεχωρίζουμε 1 ποτήρι νερού σιρόπι (το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε στο ζελέ) και το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα μπολάκι.
  • Ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλας πρώτα, το οποίο θέλει λίγη ώρα να κρυώσει ελαφρά πριν το χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 2 ποτήρια νερού νερό να βράσει. Όταν πάρει βράση, διαλύουμε μέσα τις 2 συσκευασίες ζελέ ανακατεύοντας καλά καλά μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 ποτήρι νερού κρύο νερό και το 1 ποτήρι νερού σιρόπι που είχαμε κρατήσει νωρίτερα και ανακατεύουμε καλά. Απομακρύνουμε το ζελέ από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  • Συνεχίζουμε με την κρέμα βανίλιας: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις 5 ½ κούπες γάλα και αφήνουμε να βράσουν. Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη 1 κούπα γάλα που κρατήσαμε, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και με το σύρμα τα διαλύουμε καλά. Μόλις πάρει βράση το γάλα, το απομακρύνουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μίγμα του μπολ ανακατεύοντας με το σύρμα και ξανά πάνω στη φωτιά ανακατεύοντας να πάρει μια βράση ακόμη. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Στο σιρόπι που έχουμε στο μπολ, βουτάμε γρήγορα και στραγγίζουμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια του δοχείου μας. Στα τελειώματα βάζουμε μικρότερα κομματάκια μπισκότου (κόβοντας ανάλογα τις άκρες του μπισκότου) μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε όλο το δοχείο μας στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει η κρέμα για 15 λεπτά.
  • Τοποθετούμε με προσοχή και απαλά στην επιφάνεια της κρέμας τα μισά βερίκοκα ή ροδάκινα της κομπόστας.
  • Με την κουτάλα της σούπας ρίχνουμε το ζελέ σιγά σιγά με ροή πάνω από το κάθε φρούτο γιατί εάν το ρίξουμε με δύναμη ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο επάνω στην κρέμα θα γίνει ρωγμή και θα περάσει το ζελέ ανάμεσα στην κρέμα και κάτω από όλο το γλυκό με αποτέλεσμα να χαλάσουν οι στρώσεις και η εμφάνισή του.
  • Τοποθετούμε προσεχτικά και με απαλές κινήσεις στο ψυγείο, κλείνουμε με το καπάκι του δοχείου και αφήνουμε για μερικές ώρες να σφίξει το γλυκό.
  • Προσέχουμε να μην ανοιγοκλείνουμε με δύναμη και συχνά το ψυγείο γιατί υπάρχει πιθανότητα να κάνει το γλυκό ρωγμές και να ανακατευτούν οι στρώσεις.



 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορούμε να κάνουμε ό,τι άλλο συνδυασμό επιθυμούμε σε είδος φρούτου και σε γεύση ζελέ.
  • Μπορούμε αντί για κομπόστα, να βάλουμε φρέσκα φρούτα, κεράσια, φράουλες, βερίκοκα, ροδάκινα, ακόμη και κομματάκια καρπούζι και πεπόνι.
  • Μπορούμε επίσης να βράσουμε με ζάχαρη τα φρέσκα φρούτα για λίγο μέχρι να μαλακώσουν και μετά να τα χρησιμοποιήσουμε.
  • Η προσθήκη του ζελέ πάνω από τα φρούτα, μπορεί να γίνει πιο εύκολα και ακίνδυνα χωρίς να μετακινήσουμε το δοχείο, εάν τοποθετήσουμε εξαρχής το δοχείο μας μέσα στο ψυγείο και με την κουτάλα προσθέσουμε εκεί σιγά σιγά, και πάντα πάνω από το φρούτο, το ζελέ.
  • Καλύτερα είναι να φτιάξουμε το γλυκό σε ώρες που δεν ανοιγοκλείνουμε συχνά το ψυγείο, π.χ. αργά το βράδυ για να αποφύγουμε το ταρακούνημα.
 
Η συνταγή  φτιάχτηκε από την Αλεξάντρα εδώ.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Πάντα θα με εντυπωσιάζει η ακρίβεια της παρουσίασης των συνταγών σου. Είναι απλή η συνταγή, αλλά έχει και αυτή τα δικά της κόλπα.
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
ναι και εμφανισημη,και δροσερη
νασε καλλα

Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτό το γλυκό είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!
Εγω το φτιάχνω με φρυγανιές αλλά θα το δοκιμάσω και με πτι-μπερ.Μπράβο Margo
Σχόλιο από Kate , Τρίτη, 21 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Μια ερώτηση μόνο. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω άνθος αραβοσιτου στιγμής?
Οπότε δεν χρειάζεται βράσιμο η κρέμα.
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2009
Kate με άνθος αραβοσίτου στιγμής δεν το έχω κάνει ποτέ. Πιθανόν η κρέμα στιγμής να έχει λίγο διαφορετική υφή και γεύση. Δοκίμασε και τις δύο εκδοχές και πες μας τη διαφορά, εάν υπάρχει.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2009
Είναι προτιμότερο με την κρέμα που χρειάζεται βράσιμο, μοιάζει πιο πολύ με αυτήν της ζαχαροπλαστικής.
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2009
Μargo μου όπως στο είπα και στο προηγούμενο σχόλιο μου το γλυκο αυτό είναι τέλειο,εχθές το έφτιαξα και με πτι μπερ το ίδιο καταπληκτικό ,η μόνη διαφορά μας είναι οτι εμένα στα ζελέ μ'αρέσει η γεύση του βερίκοκου.Μπράβο και πάλι μπράβο!!!!!!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 16 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απλά τέλειο Μάργκο!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή