Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4110-anwmala.jpg
Ανώμαλα ή Βραχάκια



Γλυκό ψυγείου με ζελέ και φρούτα

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα αρωματικό, δροσερό και γρήγορο γλυκό με υλικά που υπάρχουν στο ντουλάπι μας.

Συστατικά

 

  • 1 κομπόστα βερίκοκο ή ροδάκινο
  • Μπισκότα πτι-μπερ

Για το ζελέ:

  • 3 ποτήρια νερού νερό
  • 1 ποτήρι νερού σιρόπι από την κομπόστα
  • 2 συσκευασίες ζελέ Φράουλα

Για την κρέμα:

  • 6 ½ κούπες γάλα φρέσκο
  • 14 κοφτές κουτ. σ. Άνθος αραβοσίτου βανίλια Γιώτης
  • 12 κοφτές κουτ. σ. ζάχαρη
  • 1 δοχείο ψυγείου παραλληλόγραμμο με καπάκι
Οδηγίες

 

  • Σουρώνουμε καλά την κομπόστα από το υπόλοιπο σιρόπι και κρατάμε χωριστά το φρούτο από το σιρόπι.
  • Από το σιρόπι που κρατήσαμε ξεχωρίζουμε 1 ποτήρι νερού σιρόπι (το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε στο ζελέ) και το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα μπολάκι.
  • Ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλας πρώτα, το οποίο θέλει λίγη ώρα να κρυώσει ελαφρά πριν το χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 2 ποτήρια νερού νερό να βράσει. Όταν πάρει βράση, διαλύουμε μέσα τις 2 συσκευασίες ζελέ ανακατεύοντας καλά καλά μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 ποτήρι νερού κρύο νερό και το 1 ποτήρι νερού σιρόπι που είχαμε κρατήσει νωρίτερα και ανακατεύουμε καλά. Απομακρύνουμε το ζελέ από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  • Συνεχίζουμε με την κρέμα βανίλιας: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις 5 ½ κούπες γάλα και αφήνουμε να βράσουν. Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη 1 κούπα γάλα που κρατήσαμε, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και με το σύρμα τα διαλύουμε καλά. Μόλις πάρει βράση το γάλα, το απομακρύνουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μίγμα του μπολ ανακατεύοντας με το σύρμα και ξανά πάνω στη φωτιά ανακατεύοντας να πάρει μια βράση ακόμη. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Στο σιρόπι που έχουμε στο μπολ, βουτάμε γρήγορα και στραγγίζουμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια του δοχείου μας. Στα τελειώματα βάζουμε μικρότερα κομματάκια μπισκότου (κόβοντας ανάλογα τις άκρες του μπισκότου) μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε όλο το δοχείο μας στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει η κρέμα για 15 λεπτά.
  • Τοποθετούμε με προσοχή και απαλά στην επιφάνεια της κρέμας τα μισά βερίκοκα ή ροδάκινα της κομπόστας.
  • Με την κουτάλα της σούπας ρίχνουμε το ζελέ σιγά σιγά με ροή πάνω από το κάθε φρούτο γιατί εάν το ρίξουμε με δύναμη ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο επάνω στην κρέμα θα γίνει ρωγμή και θα περάσει το ζελέ ανάμεσα στην κρέμα και κάτω από όλο το γλυκό με αποτέλεσμα να χαλάσουν οι στρώσεις και η εμφάνισή του.
  • Τοποθετούμε προσεχτικά και με απαλές κινήσεις στο ψυγείο, κλείνουμε με το καπάκι του δοχείου και αφήνουμε για μερικές ώρες να σφίξει το γλυκό.
  • Προσέχουμε να μην ανοιγοκλείνουμε με δύναμη και συχνά το ψυγείο γιατί υπάρχει πιθανότητα να κάνει το γλυκό ρωγμές και να ανακατευτούν οι στρώσεις.



 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορούμε να κάνουμε ό,τι άλλο συνδυασμό επιθυμούμε σε είδος φρούτου και σε γεύση ζελέ.
  • Μπορούμε αντί για κομπόστα, να βάλουμε φρέσκα φρούτα, κεράσια, φράουλες, βερίκοκα, ροδάκινα, ακόμη και κομματάκια καρπούζι και πεπόνι.
  • Μπορούμε επίσης να βράσουμε με ζάχαρη τα φρέσκα φρούτα για λίγο μέχρι να μαλακώσουν και μετά να τα χρησιμοποιήσουμε.
  • Η προσθήκη του ζελέ πάνω από τα φρούτα, μπορεί να γίνει πιο εύκολα και ακίνδυνα χωρίς να μετακινήσουμε το δοχείο, εάν τοποθετήσουμε εξαρχής το δοχείο μας μέσα στο ψυγείο και με την κουτάλα προσθέσουμε εκεί σιγά σιγά, και πάντα πάνω από το φρούτο, το ζελέ.
  • Καλύτερα είναι να φτιάξουμε το γλυκό σε ώρες που δεν ανοιγοκλείνουμε συχνά το ψυγείο, π.χ. αργά το βράδυ για να αποφύγουμε το ταρακούνημα.
 
Η συνταγή  φτιάχτηκε από την Αλεξάντρα εδώ.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Πάντα θα με εντυπωσιάζει η ακρίβεια της παρουσίασης των συνταγών σου. Είναι απλή η συνταγή, αλλά έχει και αυτή τα δικά της κόλπα.
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
ναι και εμφανισημη,και δροσερη
νασε καλλα

Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτό το γλυκό είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!
Εγω το φτιάχνω με φρυγανιές αλλά θα το δοκιμάσω και με πτι-μπερ.Μπράβο Margo
Σχόλιο από Kate , Τρίτη, 21 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Μια ερώτηση μόνο. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω άνθος αραβοσιτου στιγμής?
Οπότε δεν χρειάζεται βράσιμο η κρέμα.
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2009
Kate με άνθος αραβοσίτου στιγμής δεν το έχω κάνει ποτέ. Πιθανόν η κρέμα στιγμής να έχει λίγο διαφορετική υφή και γεύση. Δοκίμασε και τις δύο εκδοχές και πες μας τη διαφορά, εάν υπάρχει.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2009
Είναι προτιμότερο με την κρέμα που χρειάζεται βράσιμο, μοιάζει πιο πολύ με αυτήν της ζαχαροπλαστικής.
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2009
Μargo μου όπως στο είπα και στο προηγούμενο σχόλιο μου το γλυκο αυτό είναι τέλειο,εχθές το έφτιαξα και με πτι μπερ το ίδιο καταπληκτικό ,η μόνη διαφορά μας είναι οτι εμένα στα ζελέ μ'αρέσει η γεύση του βερίκοκου.Μπράβο και πάλι μπράβο!!!!!!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 16 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απλά τέλειο Μάργκο!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή