Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3875-kezenkouxenlianasken.jpg
Käsekuchen με φρούτα



Γλυκό ταψιού με Τριφτή ζύμη και καρύδα

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Πέμπτη, 24 Μάιος 2018
none
Περιγραφή

Ένα γλυκό που ψήνεται στο ταψί του φούρνου μας με την αγαπημένη τριφτή ζύμη και καρύδα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για την ζύμη:
300 γρ αλεύρι
Μισή μαγιά φρέσκια από 42 γρ
1 αυγό
60 γρ ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
125 βούτυρο
200 γάλα
Για την τριφτή ζύμη:
250 αλεύρι
Μια χούφτα καρύδα και λίγο παραπάνω
4 χούφτες ζάχαρη
1 βανίλια
250 βούτυρο
Γέμιση
1 κεσέ γιαούρτι 250 γρ
1 τυρί κρέμα φιλαδέλφεια 100 γρ
κρέμα γάλακτος το μισό από το κουτάκι των 250 γρ
1 βανίλια
λίγη ζάχαρη

Οδηγίες

Διαδικασία ζύμης:
Σε ένα μπωλ βαζω το αλεύρι και κάνω λακουβιτσα στην μέση. θρουλαω την μαγιά και βάζω το χλιαρό γάλα το μισό μαζί και την μισή ζάχαρη,και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και να βγάλει φουσκαλιτσες,και πασπαλιζω με λίγο αλεύρι και το σκεπαζω με μια πετσέτα κουζίνας. Το αφήνω για λίγο διάστημα να φουσκώσει. Εν τω μεταξύ ζεσταίνω λίγο το βούτυρο (χλιαρό),βάζω την υπόλοιπη ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύω και το αφήνω για λίγο.
Αφού ανέβηκε η μαγιά βάζω το αυγό και το γάλα με την ζάχαρη και βούτυρο,και ανακατεύω με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν καλά και γίνει μια ωραία ζύμη .
Τώρα βάζω ακόμα λίγο λίγο αλεύρι και το δουλεύω με το χέρι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια αλλά να έχω μια πολύ μαλακια ζύμη. Την βάζω πάλι στο μπολ και το βάζω σε ένα μέρος που να μην έχω ρεύμα (Εγώ το βάζω η στον φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων για μισή ώρα να φουσκώσει και να διπλασιαστεί καλά.
Προετοιμασία τρίφτη ζύμη με καρύδα:
Βάζω όλα τα υλικά στην λεκάνη με τον μαλακό βούτυρο και πλαθω σε τριφτή ζύμη (αν κολλάει ακόμα βάζω λίγο λίγο το αλεύρι ως έτσι που το πλαθω να θρουλαει και να κάνει μικρές μπαλιτσες)
Βουτυρωνω το ταψί φούρνου,Και βάζω την ζύμη επάνω και ανοίγω με τα χέρια μου ομοιόμορφα και σηκώνω λίγο τα πλάγια. Με ένα πιρούνι κάνω πιρουνιες στην ζύμη σε ολο το ταψί.
Τώρα παίρνω ένα κασεδακι γιαούρτι 250 γρ με όλα τα λιπαρά και αν έχετε τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια 100 γρ η, ακομα κρέμα γάλακτος,το μισό από το κουτάκι τον 250 γρ. τα ανακατεύετε βάλτε και μια βανίλια με λίγο ζάχαρη,και το βάζετε πάνω στην ζύμη, ομοιόμορφα και από πάνω βάζετε την τριφτή ζύμη με καρύδα ομοιόμορφα να πάει παντού.
Βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. για 30 λεπτά αέρας.
Εξαρτάται από την θερμοκρασία του φούρνου μας.
Καλή επιτυχία.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή