Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γλυκό του κουταλιού με κίτρινη κολοκύθα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 30 Ιούλιος 2013
none
Περιγραφή

Ένα ωραίο γλυκό που το θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1780 γραμμάρια (τόση μου βγήκε) κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους μεγάλους.
  • 1780 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 3 -4 κουταλιές ασβέστη πολτό διαλυμένο σε 5-6 κιλά νερό.
  • 1 κούπα νερό.
  • 1 φυλλαράκι αρμπαρόριζα,
  • 1 σπυρί μαστίχα κοπανισμένη με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας στο ασβεστόνερο για τρείς ώρες. Τα πατάμε με ένα βαρύ καπάκι για να βουτήξουν καλά μέσα στον ασβέστη. Τα πλένουμε καλά 2-3 νερά (μετά τις 3 ώρες)και τα βράζουμε σε ζεστό νερό 3 βράσεις από 5-6 λεπτά την κάθε φορά. Τα στραγγίζουμε . Τα τρυπάμε σε 2-3 μέρη με μια οδοντογλυφίδα η φουρκέτα.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό να πάρουν μια βράση και μετά προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας. Τα βράζουμε για μισή ώρα ,τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Την άλλη μέρα τα ξαναβάζουμε στην φωτιά γιατί το κολοκύθι είναι από τα γλυκά που <αφήνουν>,και το ξαναβράζουμε για λίγο. Προσθέτουμε την αρμπαρόριζα την μαστίχα και το λεμόνι. Βάζουμε λίγο σε ένα πιατάκι και αν δεν κυλάει όταν κρυώσει σημαίνει ότι <έδεσε>το γλυκό μας. Αν κυλάει το ξαναδίνουμε μια βράση.
  4. Βάζουμε σε πετσέτα στο φούρνο τα άδεια βάζα πλυμένα με σαπούνι και καθαρά ,ανάποδα ,όπως και τα καπάκια τους. Γυρίζουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς για 20 λεπτά.
  5. Παίρνουμε προσεχτικά τα ζεστά βάζα από τον φούρνο ,τοποθετούμε το γλυκό μέσα τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα να σφραγίσουν ,
  6. Μαυτό τον τρόπο έχουμε αποστειρώσει τα βάζα και το γλυκό μας θα μείνει ανέπαφο πολύ καιρό. Όταν το ανοίξουμε το φυλάμε στο ψυγείο.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή