Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γύρος κεμπάπ στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 14 Ιούλιος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πικάντικος και γευστικός γύρος από κιμά, για μεγάλες απολαύσεις.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο, διπλοπερασμένο μοσχάρι-χοιρινό ή μοσχάρι-αρνί
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.γλ. μπαχάρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 3 σκ.σκόρδο περασμένο στην πρέσα
  • ½   φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1   αυγό
  • Μισό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο γάλα
  • Καυτερό πιπέρι (όσο και αν θέλετε) ή σταγόνες ταμπάσκο
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
  1. Σε μπολ βάζετε όλα τα υλικά και τα ζυμώνετε καλά για 10 λεπτά περίπου. Φροντίζουμε να έχει υγρασία ο κιμάς μας και μπορεί να χρειασθεί να προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του ζυμώματος και λίγο νερό κάθε φορά. Καλά είναι να μείνει στο ψυγείο αρκετή ώρα πριν το ψήσιμο ή και από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Πλάθετε το μίγμα σε μακρόστενο ρολό και το τυλίγετε σε λαδωμένη λαδόκολλα. Κλείνετε τα πλαϊνά και το βάζετε σε ταψί.
  3. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 30 λεπτά περίπου. Ανοίγουμε το χαρτί και ψήνουμε το ρολό λίγο ακόμα περίπου 10 λεπτά να ροδίσει, κυρίως στο γκριλ. Δεν το αφήνουμε να στεγνώσει.
  4. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε λεπτές φετούλες.
  5. Το σερβίρετε με πίτα, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, τζατζίκι ή αραιωμένο ταχίνι ή τυροκαυτερή. Σε πιάτο με ανοικτή πίτα, ή τυλικτό. Ρίξτε και σουμάκ αν έχετε ή λίγο λεμόνι.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κάνετε όσο καυτερό εσείς θέλετε .

Συνταγή του Χρ. Χριστοδούλου.

Σχόλια
Σχόλιο από danaig , Τρίτη, 16 Ιούλιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote image
καταπληκτικη ιδεα ευκολο και δειχνει νοστιμο θα το κανω αυριο



Μεταφορά στην κορυφή