Ιμάμ το κλασσικό
- 4 μελιτζάνες μακρουλές .
- 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα φέτες .
- 4 ώριμες ντομάτες .
- 2-3 σκελίδες σκόρδο .
- 1 φλιτζάνι λάδι .
- 1 / 2 ματσάκι μαϊντανό .
- Αλάτι και πιπέρι .
- Κόβουμε ριγωτά το φλούδι από τις μελιτζάνες . Xαράζουμε με μαχαίρι στην μία πλευρά ώστε να σχηματιστεί εσοχή για την γέμιση .
- Τρίβουμε με αλάτι τις μελιτζάνες και την εσοχή και τις αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα .
- Βάζουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες , Προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες στο μούλτι , αλάτι και πιπέρι και το μαϊντανό . Το βράζουμε λίγη ώρα .
- Πλένουμε τις μελιτζάνες καλά , τις στύβουμε και σκουπίζουμε τις . Τις τηγανίζουμε καλά στο υπόλοιπο λάδι και τις πατάμε με το πιρούνι στα χοντρά σημεία για να ψηθούν καλά .
- Τις αραδιάζουμε στο ταψί , γεμίζουμε την εσοχή και την περίσσια γέμιση την βάζουμε γύρω - γύρω . Βάζουμε από πάνω φέτες ντομάτας . Ψήνουμε το φαγητό μισή ώρα περίπου .
Δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία αυτό το φαγητό , τρώγεται και κρύο , όπως άλλωστε όλα λαδερά τα !