Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Καγιανάς και στραπατσάδα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2015
none
Περιγραφή

Το κλασικό και αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό των μαμάδων μας αυγά με ντομάτα!! Από την Ελένη Ψυχούλη.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ,
  • αλάτι,πιπέρι,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο,
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
  • 7 αυγά + αλάτι.
  • Προαιρετικά:
  • 1 πιπεριά κέρατο σε ροδέλες ,
  • τυρί φέτα,
  • ρίγανη φρέσκια ή θυμάρι.

Οδηγίες
  1. Πλένουμε,ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες μας και τις κόβουμε με μαχαιράκι σε ένα μπολ.Αλατίζουμε ,ρίχνουμε και τη ζάχαρη,ανακατεύουμε.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει,ρίχνουμε το σκόρδο κομμένο σε φετάκια ,τη ντομάτα ,αλάτι,πιπέρι ,χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει τα νερά τηςκαι να μείνει με το λάδι.
  3. Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά όχι όπως κάνουμε για την ομελέτα,ρίχνουμε στο τηγάνι με τη ντομάτα.Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε και τη φέτα χοντροκομμένη (εαν βάλουμε).
  4. Με το πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά, δημιουργώντας τρυπούλες ώστε να περάσει μέσα το άψητο αυγό .
  5. Μόλις ασπρίσει(ψηθεί) το ασπράδι του αυγού κατεβάζουμε τη στραπατσάδα μας και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή